Ясни са и ръководствата на парламентарните групи. Дневният ред приключи

Ясни са и ръководствата на парламентарните групи. Дневният ред приключи

Ясни са и ръководствата на парламентарните групи. Дневният ред приключи

В ударно темпо новият парламент окончателно се структурира като вече са ясни и ръководствата на парламентарните групи на представените в 45-о Народно събрание партии. Първата по брой мандати ПГ - тази на коалиция ГЕРБ-СДС  има нов председател и това е Десислава Атанасова. Нейни заместници са Александър Ненков и Тома Биков от ГЕРБ, както и Румен Христов, който е и лидер на СДС.

Тошко Йорданов става председател на ПГ на "Има такъв народ", а негови заместници ще бъдат Виктория Василева, Ивайло Вълчев и Филип Станев. Секретар ще  е Иво Атанасов.

"БСП за България" и ДПС запазват председателите си от предишното Народно събрание - съответно, Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ.

Заместници на Нинова ще бъдата Георги Свиленски, Крум Зарков, Христо Проданов, Иван Иванов, Христо Зафиров и Кристиан Вигенин. Секретарите на групата ще бъдат двама - Филип Попов и Ирена Анастасова.

Трима заместници ще има Мустафа Карадайъ - Йордан Цонев, Хамид Хамид и Халил Летифов. Секретар на групата пък ще бъде Адлен Шевкед. 

Трима заместници ще има и ПГ на "Демократична България", начело на която застава Христо Иванов. Зам.-председатели ще бъдат
Цецка Бачкова, Надежда Йорданова и Владислав Панев.

Мая Манолова става председател на ПГ "Изправи се! Мутри вън" със заместник Николай Хаджигенов и секретари - Драгомир Ушаков и Станчо Ставрев.

След обявяването на ръководствата на парламентарните групи, председателят на 45-о Народно събрание Ива Митева обяви и свикването на първи председателски съвет за работата на парламента занапред.

А дневният ред от първия ден на новия парламент бе изчерпан с обявяването на имената на шестте парламентарни групи, които ще бъдат вписани в специалния регистър на парламента. По реда на постъпването на уведомленията това са:  ПГ "Движение за права и свободи" с председател Мустафа Карадайъ, ПГ "БСП за България", с председател Корнелия Нинова, ПГ на "ГЕРБ - СДС" с председател Десислава Атанасова, ПГ на "Има такъв народ" с председател Тошко Йорданов, "Демократична България" с председател Христо Иванов и "Изправи се!Мутри вън!" с председател Мая Манолова.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ