Заев: Ще решим историческите въпроси с България

Заев: Ще решим историческите въпроси с България

Заев: Ще решим историческите въпроси с България

„Вярвам, че ще разрешим историческите въпроси с България". Това заяви премиерът на Северна Македония Зоран Заев в интервю за Дойче Веле, предаде БГНЕС.

В интервюто Заев прави анализ на своето управление от юни 2017 г. до днес. По-рано македонският премиер обяви, че ще подаде оставка на 3 януари, след което ще бъде формирано служебно правителство, което да управлява страната до предсрочните избори на 12 април 2020 г.

Заев коментира предстоящата си среща с българския министър-председател Бойко Борисов, която ще се състои малко се състои малко след оттеглянето му от премиерския пост в Северна Македония, като заяви, че ще предложи креативни решения на Борисов.

Пред Дойче Веле Заев казва, че историческите въпроси между Северна Македония и България ще бъдат разрешени и че Българо-македонската историческа комисия ще помогне за заздравяването на приятелството между двете страни.

Той също така подчертава, че предсрочните избори в страната със сигурност ще се проведат на 12 април и че този дата не подлежи на обсъждане.

"Служебното правителство трябва да се състави на 3 януари и от това не трябва да се отстъпва. Трябва да гледаме на изборите на 12 април като на приключен въпрос", казва той.

Заев отчете като успехи на правителството си практически гарантираното членство на страната в НАТО и очакваното получаване на дата за започване на преговори с ЕС.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ