Заведенията търсят подкрепа от ЕК за продължаване на мярката 60/40

Заведенията търсят подкрепа от ЕК за продължаване на мярката 60/40

Заведенията търсят подкрепа от ЕК за продължаване на мярката 60/40

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България се обърнаха за подкрепа към Европейската комисия във връзка с мярката 60/40, която приключва на 30 юни. Двете организации посочват като причина за това "изключително трудния диалог с българското правителство".

Средствата по мярката за подкрепа на заетостта се осигуряват от европейски програми, но българското правителство отказва да поиска допълнителни пари за продължаването й, твърдят от бранша и изтъкват, че по този начин, в разгара на летния туристически сезон, един от най-засегнатите браншове на икономиката ни ще остане без никаква подкрепа. 

Организациите са изпратили писмо до Маргрете Вестагер, изпълнителен заместник-председател на ЕК с ресор "Европа, подготвена за цифровата ера", Никола Шмит, комисар по работните места и социалните права и Тиери Бретон, комисар по вътрешния пазар и с копие до Мария Габриел, комисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж. В писмото се търси съдействие за продължаване на мярката 60/40 и след 30 юни, като бъде върнат първоначалният й вариант, при който подкрепа се получаваше при 20% спад на оборота спрямо 2019 г., а не както е в момента – при 30% или 40%.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ