8 британци са карантинирани в олимпийското село

8 британци са карантинирани в олимпийското село

8 британци са карантинирани в олимпийското село

Общо 8 души – шестима британски атлети и двама служители от отбора по лека атлетика, са се самоизолирали, след като са били контактни на заразени лица, с които са пътували към Япония по-рано миналата седмица, предаде „Ройтерс“.

Информацията бе потвърдена от Британската олимпийска асоциация. Полетът е бил осъществен на 15 юли, а имената на карантинираните в британския лагер не се съобщават. Всички те са дали отрицателни проби за COVID-19 при пристигането си на летището.

„Това са разочароващи новини за атлетите и персонала, но абсолютно уважаваме съществуващите протоколи“, коментира шефът на мисията на британския екип, Марк Инглънд.

Отложените с година Олимпийски игри се очаква да започнат в идния петък, но нарастващият брой на заразените поражда притеснения, че спортният форум може да се превърне в супер-разпространител.

Броят на болните с доказана коронавирусна инфекция на територията на Япония започва отново да се покачва през последните седмици след белязания през юни спад.

По-рано трима души от футболния отбор на Южна Африка дадоха положителни проби за коронавирус.

Очаква се в столицата на страната да пристигнат спортисти от над 200 държави. Олимпийското село разполага с общо 21 сгради, които ще приютят 11 хил. души, пише CNN.

В момента случаите на COVID-19, свързани с Олимпиадата, вече са над 50. Някои спортисти доброволно се отказаха от участието си. Гражданите в Токио протестират срещу провеждането на състезанието, въпреки че то ще премине под знака на обявено извънредно положение.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ