Агенцията по вписванията не разреши свикване на конгрес на БФС

Агенцията по вписванията не разреши свикване на конгрес на БФС

Агенцията по вписванията не разреши свикване на конгрес на БФС

Агенцията по вписванията не одобри решенията, които бяха обявени като направени от Изпълнителния комитет на БФС на 19 август. Според тях се свикваше редовен Конгрес на футболната ни централа на 18 март 2022 г.

Мотивите, с които е взето това решение, напълно съвпадат с позицията на екипа на Димитър Бербатов, обявени преди 2 дни.  

Причините са следните: Първо, заседанието не е свикано от вписания представляващ сдружението.  Второ, не е възможно да се прецени спазен ли е срокът от 5 работни дни преди насрочения ден, тъй като в поканите към Изпълкома липсват дати. Трето, не може да се установи дали един от членовете - Петър Величков, който е част от екипа на Бербатов – е получил  покана за заседанието, както е по изискване, записано в Устава на БФС. Четвърто, протоколът от проведеното заседание не е подписан от избрания протоколист Юлия Камишева. Пето, четирима от членовете се представляват от пълномощници, но не са представени пълномощните за удостоверяване на този факт.

По-рано екипът на Димитър Бербатов събра и представи подписи на повече от половината отбори в България, с което настоя за свикването на извънреден конгрес, но искането му бе отхвърлено от ръководството на БФС.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ