Баскетболната легенда Пол Пиърс наказан с $1,4 млн. глоба за реклама на криптовалута

Баскетболната легенда Пол Пиърс наказан с  $1,4 млн. глоба за реклама на криптовалута

Баскетболната легенда Пол Пиърс наказан с $1,4 млн. глоба за реклама на криптовалута

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) наложи глоба от 1,4 милиона долара на бившия баскетболист Пол Пиърс за незаконна реклама на криптовалута. 

Според доклада на SEC, легендарният баскетболист е рекламирал токени EMAX в социалните си мрежи, без да разкрива факта, че е получил пари за това. Според комисията Пиърс е получил за това токени на стойност над 244 000 долара.

„Този ​​случай беше още едно напомняне на знаменитост, че от вас се изисква по закон да разкриете кой колко ви плаща, за да рекламирате инвестиции в ценни книжа, и не можете да лъжете инвеститорите, когато промотирате ценна книга“, каза председателят на SEC Гари Генслер.

Като част от споразумение с SEC, Пиърс се съгласи да плати глоба от 1,115 милиона долара и да върне 240 000 долара незаконно получени печалби, а също така обеща да не рекламира крипто активи в продължение на три години.

Пол Пиърс изигра 19 сезона в НБА, предимно с отбора на Бостън Селтикс. През 2008 г. той и отборът станаха шампион на Националната баскетболна асоциация, а Пиърс беше признат за най-ценния играч във финалната серия. Пиърс беше въведен в Залата на славата на баскетбола през 2021 г.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ