Българските гимнастички със сребро и бронз от турнира в Рига

Българските гимнастички със сребро и бронз от турнира в Рига

Българските гимнастички със сребро и бронз от турнира в Рига

Българските състезателки по художествена гимнастика спечелиха сребърен и бронзов медал в първия ден на международния турнир по художествена гимнастика в Рига, Латвия - "Riga Spring 2018" за девойки и "Baltic hoop" за жени, съобщава БТА. 

Гимнастичката ни Катрин Тасева завоюва бронзовото отличие в многобоя при жените със сбор от 63.000 точки. Другата ни състезателка Ерика Зафирова завърши пета в многобоя със сбор от 62.350 точки. И двете се класират на по три финала днес. Катрин Тасева ще участва на обръч, бухалки и лента, а Ерика Зафирова на топка, бухалки и лента.

Първа със сбор от 65.900 точки се класира Влада Николченко (Украйна), а втора Саломе Пажава (Грузия) с 64.900 точки.

Българките Татяна Воложанина и Анна Келман спечелиха сребърен медал в отборната надпревара при девойките. Двете играха много добре и се пребориха за отличие в отборната надпревара, събирайки сбор от 108.300 точки. На финалите днес Татяна Воложанина ще се съревновава за медалите на обръч, топка и лента, а Анна Келман - на бухалки.

Състезанието се проведе по регламента на европейското първенство, където девойките ще се състезават отборно и всяка държава има право да представи от две до четири гимнастички, които да изиграят осем съчетания. В случая България се яви на този турнир с две гимнастички.

Шампион стана отборът на Украйна със сбор от 116.850 точки, а бронзовото отличие спечели Азербайждан със същия сбор като България - 108.300 точки, но с по-ниски оценки за изпълнение.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ