Ботев Пловдив спечели Купата на България

Ботев Пловдив спечели Купата на България

Отборът на Ботев Пловдив спечели Купата на България по футбол за четвърти път в историята си. Във финала на турнира пловдивчани надиграха шампиона Лудогорец с 3:2 и зарадваха хилядите своите привърженици, пропътували разстоянието до София, за да присъстват на двубоя за трофея на Националния стадион "Васил Левски". 

С успеха Ботев си гарантира участие в турнира Лига Европа.

Треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез отдаде дължимото на своите играчи за себераздаването и проявения характер при победата с 3:2 срещу Лудогорец във финала на турнира за Купата на България по футбол.

"Фантастично чувство! Взехме купата и отиваме в Европа. Ние страдахме на терена, но огромни поздравления за моите играчи, за феновете, които дойдоха да ни подкрепят. Това беше европейски мач. Явно някъде беше написано, че тази купа е за нас.  Имахме късмет в някои ситуации, Лудогорец пропусна положения. Знаем, че феновете ни са 12-ият играч, благодаря им за подкрепата, трофеят е за тях", коментира Керкез, цитиран от БНР.

А собственикът на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич обяви след мача, че Керкез ще подпише нов договор и ще води отбора и през следващия сезон.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ