Божков излиза с ново предложение за акциите на "Левски"

Божков излиза с ново предложение за акциите на Левски

Божков излиза с ново предложение за акциите на "Левски"

Васил Божков обяви, че ще направи ново предложение, свързано с акциите на "Левски". Това ще стане чрез пост в личния му профил във Facebook утре сутринта.

"От януари досега хунтата, която управлява България наруши всички закони и премина всякакви морални и етични граници. Доказателствата и свидетелите на грубото погазване на законите са хиляди. Случи се пред очите на цялото общество по грозен и първобитен начин. Спрямо служителите, семейството, приятелите и партньорите ми се извършват поредица от репресии и незаконни действия. Държавните структури, ръководени от Горанов - НАП, ДКХ, ръководените от г-н Борисов ДАНС и МВР, Специализираната прокуратурата и съд погазваха ежедневно законите. На всеки безчинствал държавен служител ще бъде заведено дело и потърсена лична съдебна отговорност. Законите са, за да се спазват. Утре в 8:00 ч. ще направя предложение към всички, които се вълнуват от бъдещето на акциите на ПФК "Левски", написа Божков в социалната мрежа. 

Финансовата криза в "Левски" настъпи след промените в Закона за хазарта през януари. Те засегнаха основния спонсор на клуба - компания за лотарийни игри, собственост на Божков. Оттогава "сините" се издържат от дарения и продажба на билети, абонаментни карти и артикули. Феновете на "Левски" поискаха съдействие от Бойко Борисов за отмяна на запорите върху сметките, по които Божков спонсорира клуба. Премиерът обаче заяви, че държавата би помогнала на "сините", но само при смяна на собствеността. 

Миналата сряда Божков се опита да джироса мажоритарния пакет акции на премиера Бойко Борисов, но премиерът категорично отказа да ги приеме. Няколко дни по-късно Георги Попов, който е собственик на мажоратирания пакет (близо 87%) от акциите на "Левски", обяви в ефира на bTV, че е разговарял с Наско Сираков, който се е съгласил да поеме отговорността за собствеността на "сините". 

Божков, срещу когото има повдигнати 11 обвинения, включително за организиране на престъпна група, и в момента се намира в Обединените арабски емирства, активно използва социалната мрежа, за да контактува с България. В петък той публикува кореспонденция с потребител на име Vladi Goranov като доказателство за това, че е поддържал контакт с финансовия министър Владислав Горанов  по отношение на хазарта. А няколко дни по-късно той публикува и паметна записка от срещата си с Кирил Домусчиев, провела се на 10 юли миналата година. Според поста на Божков, двамата са се договорили за мащабна рекламна сделка между  „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД, а срещата била осъществена под натиска на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. 

Коментар по темата дойде и от прокуратурата. "Случващото се с бизнесмена Васил Божков е поредна серия, която съм гледал няколко пъти. Той прави широк спектър от неща. Първото е да се опита да дестабилизира държавата, за да стане политическа конфигурация, която да му свърши работа. Така стана и с Цветан Василев. Дано Божков не го постигне. Да не забравяме, че всеки е невинен до доказване на противното в съда. Ако г-н Божков иска да каже нещо, да заповяда – ние нямаме смъртна присъда", заяви днес главният прокурор Иван Гешев по повод публикациите от последните дни на Васил Божков.  

А докато спорът за акциите и финансирането на "Левски" продължава, основният източник на средства за клуба за последните 3 месеца се оказаха феновете. Съобщението за това излезе на официалната страница на "сините" във Фейсбук.  В периода от февруари до април "Левски" е генерирал приходи от близо 2 млн. лева, като привържениците на отбора са събрали над 1 милион и 700 хиляди лева, което е 88 % от всички приходи. Средствата са дошли под формата на дарения, артикули, билети и абонаментни карти. От друга страна, разходите на "сините" са близо 2 милиона и 243 хиляди. От тях 47% са за заплати, осигуровки и данъци, 16% разходи към НАП и 14% организация за мачовете на първия отбор. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ