Бронзов медал за България от Световното в Мексико

Бронзов медал за България от Световното в Мексико

Бронзов медал за България от Световното в Мексико

Българската щафета в състав Явор Пешлеевски и Тодор Михалев постигна исторически успех за България в модерния петобой. Младите ни надежди донесоха първия медал за страната от Световно първенство за мъже в дисциплината щафета в Мексико.

Това е и първият медал за България от световно първенство за мъже от 17 години насам след третото място на Цанко Хантов през 2001г.

Състезанието започна с дисциплината фехтовка, където лъвовете завършиха с 6-ти резултат във временото класиране, след това показаха 14-о време на плуването (2х100м свободен стил), но успяха да преминат конната езда с най-голям брой точки (в модерния петобой състезателите получават непознати за тях коне чрез жребий - бел. ред.).

Така Пешлеевски и Михалев стартираха от 6-та позиция на последната дисциплина - бягане и стрелба (4х800м Laser-Run). С невероятно бягане и отлична стрелба българите се пребориха за бронзовите медали. Международната федерация по модерен петобой (UIPM) определя българското класиране като сензацията на това световно първенство.

Припомняме, че тандемът Пешлеевски-Михалев показа потенциала си още миналата година, когато завоюва 4-о място на Европейското първенство за младежи и 6-о място на Световното първенство за мъже. Модерният петобой е комплексен спорт, включващ 5 дисциплини - плуване (200м свободен стил), фехтовка (шпага), конна езда (прескачане на препятствия) и комбинирана дисциплина (бягане и стрелба).

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ