Спорт

Дейвид Бекъм е готов да се присъедини към евентуална покупка на „Манчестър Юнайтед“

Дейвид Бекъм е готов да се присъедини към евентуална покупка на „Манчестър Юнайтед“

Дейвид Бекъм е готов да се присъедини към евентуална покупка на „Манчестър Юнайтед“

Дейвид Бекъм е готов да се присъедини към покупката на „Манчестър Юнайтед. Самият Бекъм няма пари да купи отбора, но участието му може да повиши доверието на потенциалните купувачи и да бъде възлов фактор при избора на нови собственици. 

Бившият капитан на английския национален отбор е готов да преговаря с потенциални купувачи на „Манчестър Юнайтед“, участието му може да увеличи шансовете на кандидатите за сделка, съобщава Financial Times /FT/, позовавайки се на осведомени източници.

Изданието отбелязва, че привличането на Бекъм, който игра в „Манчестър Юнайтед“ през 1991-2003 г. и е обичан от феновете, може да се окаже ключов фактор при избора на купувач от настоящите собственици на клуба - семейство Глейзър.

На 23 ноември беше обявено, че Глейзър са инструктирали инвестиционните банкери да оценят възможностите за нова инвестиция в отбора, включително пълна или частична продажба на клуба.  Изданието отбелязва, че един от банкерите, близки до клуба, допуска, че е възможна продажба на „Манчестър Юнайтед“ за близо £7 милиарда ($8,46 милиарда). Но експерти по футболни финанси, цитирани от изданието, смятат, че дори £4-5 милиарда биха били твърде висока цена за клуб, който беше нерентабилен миналата година. 

Сред потенциалните купувачи на Манчестър вестникът посочва английския милиардер и собственик на Ineos  - Джим Ратклиф, който се интересуваше от закупуването на клуба миналата година, частните инвеститори Джош Харис и Дейвид Блицър, както и инвестиционна група, ръководена от собствениците на клубове от НБА Стив Палюка и Лари Таненбаум.

През пролетта на 2021 г. Глейзър вече изразиха готовност да продадат клуба за £4 милиарда ($4,8 милиарда), но сделката не се осъществи. Бекъм е съсобственик на футболния клуб „Интер Маями“ и няма да може да плати изцяло сумата за „Манчестър Юнайтед“. С  „Манчестър Юнайтед“ Бекъм спечели Шампионската лига през 1999 г. и шест пъти стана шампион на Англия.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 8 декември. Честит празник, студенти!
Не намериха купувач за емблематичните марки водка "Столичная" и "Московская"
Германската полиция арестува 25 души от заговорническа група за държавен преврат
Комисия гласува на първо четене държавата да може да поема контрола над "Лукойл Нефтохим"
Петролът поскъпна на фона на надеждите за увеличение на търсенето в Китай*
Володимир Зеленски е личност на годината на списание „Тайм“
Регулаторите на ЕС обвиниха Deutsche Bank и Rabobank в картел за търговия с държавни облигации
Компания на бившия президент на САЩ Trump Organisation бе призната за виновна за данъчни измами