Дейвид Бекъм е готов да се присъедини към евентуална покупка на „Манчестър Юнайтед“

Дейвид Бекъм е готов да се присъедини към евентуална покупка на „Манчестър Юнайтед“

Дейвид Бекъм е готов да се присъедини към евентуална покупка на „Манчестър Юнайтед“

Дейвид Бекъм е готов да се присъедини към покупката на „Манчестър Юнайтед. Самият Бекъм няма пари да купи отбора, но участието му може да повиши доверието на потенциалните купувачи и да бъде възлов фактор при избора на нови собственици. 

Бившият капитан на английския национален отбор е готов да преговаря с потенциални купувачи на „Манчестър Юнайтед“, участието му може да увеличи шансовете на кандидатите за сделка, съобщава Financial Times /FT/, позовавайки се на осведомени източници.

Изданието отбелязва, че привличането на Бекъм, който игра в „Манчестър Юнайтед“ през 1991-2003 г. и е обичан от феновете, може да се окаже ключов фактор при избора на купувач от настоящите собственици на клуба - семейство Глейзър.

На 23 ноември беше обявено, че Глейзър са инструктирали инвестиционните банкери да оценят възможностите за нова инвестиция в отбора, включително пълна или частична продажба на клуба.  Изданието отбелязва, че един от банкерите, близки до клуба, допуска, че е възможна продажба на „Манчестър Юнайтед“ за близо £7 милиарда ($8,46 милиарда). Но експерти по футболни финанси, цитирани от изданието, смятат, че дори £4-5 милиарда биха били твърде висока цена за клуб, който беше нерентабилен миналата година. 

Сред потенциалните купувачи на Манчестър вестникът посочва английския милиардер и собственик на Ineos  - Джим Ратклиф, който се интересуваше от закупуването на клуба миналата година, частните инвеститори Джош Харис и Дейвид Блицър, както и инвестиционна група, ръководена от собствениците на клубове от НБА Стив Палюка и Лари Таненбаум.

През пролетта на 2021 г. Глейзър вече изразиха готовност да продадат клуба за £4 милиарда ($4,8 милиарда), но сделката не се осъществи. Бекъм е съсобственик на футболния клуб „Интер Маями“ и няма да може да плати изцяло сумата за „Манчестър Юнайтед“. С  „Манчестър Юнайтед“ Бекъм спечели Шампионската лига през 1999 г. и шест пъти стана шампион на Англия.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ