Кристиано Роналдо и „Манчестър Юнайтед“ се разделиха

Кристиано Роналдо и „Манчестър Юнайтед“ се разделиха

Кристиано Роналдо и „Манчестър Юнайтед“ се разделиха

Нападателят на „Манчестър Юнайтед“ Кристиано Роналдо ще напуска клуба с незабавен ефект, съобщи отборът от Висшата лига във вторник, слагайки горчив край на втория престой на капитана на Португалия на „Олд Трафорд“, след като той каза, че се чувства предаден от клуба.

Експлозивно интервю за TalkTV този месец, в което Роналдо също каза, че не уважава мениджъра на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг, го постави на в трудна позиция в клуба, към който се присъедини през август 2021 г., след като спечели осем големи трофея с него в периода 2003-2009 г

Миналата седмица от „Манчестър Юнайтед“ заявиха, че ще отговорят на коментарите на Роналдо само след установяване на пълните факти и добавиха миналия петък, че са предприели „подходящи стъпки“ в отговор.

„Кристиано Роналдо ще напусне „Манчестър Юнайтед“ по взаимно съгласие, което влиза в сила незабавно. Клубът му благодари за огромния му принос през два престоя на „Олд Трафорд“, отбелязвайки 145 гола в 346 мача, и пожелава на него и семейството му успех в бъдеще“, се казва в изявлението на „Манчестър Юнайтед“.

„Всички в Юнайтед остават фокусирани върху продължаването на напредъка на отбора под ръководството на Тен Хаг и съвместната работа за постигане на успех на терена“, добавят от клуба.

Миналия месец Тен Хаг каза, че Роналдо е отказал да влезе като резерва в мач срещу от „Тотнъм Хотспър“.

Роналдо по-късно каза в интервюто, че съжалява, че е напуснал терена рано срещу„Тотнъм Хотспър“, но добави, че решението му да напусне е дошло, защото се е почувствал „провокиран“ от Тен Хаг.

Роналдо каза в изявление във вторник, че обича клуба и феновете.

„Това никога няма да се промени“, добави той. „Въпреки това се чувствам, че сега е подходящото време за мен да потърся ново предизвикателство. Пожелавам успех на отбора до края на сезона и за в бъдеще“, добави той.

Рафаел Варан, френският съотборник на Роналдо в Юнайтед, каза миналата седмица, че коментарите на португалеца са засегнали играчите на клуба - много от които също са на Световното първенство в Катар.

Роналдо потвърди в понеделник, че неловкото ръкостискане между него и полузащитника Бруно Фернандеш, което беше уловено от камерата, е резултат от шега между съотборниците в екипите на  Португалия и „Манчестър Юнайтед“.

Португалия започва участието си на Световното по футбол срещу Гана в четвъртък.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ