Джокович поиска повече пари в тениса и създаване на профсъюз

Джокович поиска повече пари в тениса и създаване на профсъюз

Джокович поиска повече пари в тениса и създаване на профсъюз

Новак Джокович призова за повишаване на наградните фондове на тенис турнирите. Сърбинът говори на пресконференция на Откритото първенство на Австралия, на която присъстваха още Роджър Федерер, Анди Мъри и Рафаел Надал. След встъпителните слова Джокович помоли официалните лица да напуснат залата и изнесе кратка реч пред спортистите и преводачите.

Той подчерта, че тенисистите заработват по-малко в сравнение с представители на други видове спорт и апелира към своите колеги да се борят с тази несправедливост.

Джокович излезе с конкретно предложение - създаване на независим от АТP профсъюз на тенисистите, който да се ангажира с тези въпроси. За отбелязване е, че Роджър Федерер не подкрепи инициативата на сърбина.

30-годишният Джокович е първият тенисист, който премина границата от 100 милиона долара от наградни фондове през кариерата си.

Идеята на Джокович съвпадна с намеренията на организаторите на Australian Open да удвоят наградния фонд на турнира през следващите пет години и той да нарасне на повече от 100 милиона австралийски долара.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ