Фотогалерия: Поклон пред големия Юсейн Болт

Американецът Джъстин Гатлин спечели световната титла на 100 метра на Световното първенство по лека атлетика в Лондон с резултат 9.92 секунди, надминавайки ветерана рекордьор в спорта на бързото бягане Юсейн Болт, който по-рано обяви, че това ще бъде последното индивидуално състезание в спортната му кариера.

35-годишният Гатлин измъкна златото в последните метри, когато изпревари сънародника си Кришчън Коулман и абсолютния фаворит и световен рекордьор Юсейн Болт, предаде БНТ. 

Коулман пробяга дистанцията за 9.94 секунди, а Болт беше с една стотна по-бавен, изравнявайки най-доброто си постижение за годината.

След състезанието Гатлин се поклони пред величието на ямайския спринтьор, който му отвърна с поздравление за изстрадания триумф и прегръдка. Кадрите бяха отразени от световните медии. 

За Гатлин успехът е повече от впечатляващ, защото той идва цели 12 години след първата му световната титла и 13, след като триумфира като олимпийски шампион в Атина, отбеляза БНТ.

Болт спечели своя 14-и медал от световни първенства (11 златни, два сребърни и един бронзов), което е абсолютен рекорд за мъжката лека атлетика. Той заяви, че няма да промени решението си да прекрати състезателната си кариера след световното първенство в Лондон. 11-кратният световен шампион отдавна обяви, че спира с леката атлетика след шампионата в Лондон и загубата във финала на 100 метра снощи няма да промени намерението му.

"Не съжалявам, че не се отказах след победата на Олимпиадата в Рио миналото лято. Отдавна бях решил, че ще се състезавам още една година след Рио. Направих всичко възможно да завърша с победа и естествено, съм разочарован от третото място. Няма шанс да преразгледам решението си да се откажа. Резултатът не играе роля в това решение", коментира Юсейн Болт.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ