Goldman Sachs плаща на голфъра Патрик Кантли над $1 млн. годишно като посланик на марката

Goldman Sachs плаща на голфъра Патрик Кантли  над $1 млн. годишно  като посланик на марката

Goldman Sachs плаща на голфъра Патрик Кантли над $1 млн. годишно като посланик на марката

Goldman Sachs  плаща на професионалния играч на голф Патрик Кантли повече от 1 милион долара годишно по спонсорска сделка, свързана с усилията на банката в областта на потребителското банкиране, съобщи CNBC.

Тригодишният договор, подписан от Кантли през 2020 г., включва минимум 1,1 млн. долара годишно, според хора, запознати с договора, като бонусите за постигнати резултати за победи в PGA Tour и Major и за попадане в топ класации могат да струват много повече.

Goldman реши да не подновява спонсорството на Канти  тази година, което е последният пример за оттеглянето на банката от нейния стремеж към банкиране на дребно. След като главният изпълнителен директор Дейвид Соломон капитулира пред исканията за прекратяване на губещите пари усилия, банката закри звеното за лични заеми, отложи планирана разплащателна сметка и продаде предприятия.

Първоначално Кантли носеше шапка с емблемата на краткотрайната марка на банката "Маркус". Тя е заменена с името на Goldman Sachs, след като президентът на банката Джон Уолдрон, за когото се твърди, че е фен на спорта, настоява за промяната, казва един от хората, който отказва да бъде идентифициран, говорейки за спонсорските сделки.  

Първият договор с Кантли се считаше за сравнително скромна сума за голфър от Топ 10 на PGA.

Той е получил  обаче значително по-високо заплащане, когато Goldman Sachs е подновила спонсорството му с едногодишно удължаване по-рано през 2023 г., каза този човек. Откакто стана професионалист през 2012 г., Кантли е спечелил повече от 42 млн. долара в официални състезания.

Говорителят на Goldman Тони Фратто отказа да коментира финансовите аспекти на спонсорството, както и представителката на Кантли - Моли Левинсън.

"Постоянно оценяваме партньорствата на фирмата и в момента нашето лого вече няма да се появява на шапката му", заяви Фрато пред в.The New York Times, който пръв съобщи, че Goldman не подновява спонсорството на Кантли.  

Кантли все още фигурира на уебсайта на Goldman като посланик на марката, заедно с голфърката от LGPA Нели Корда и състезателния отбор на McLaren във Формула 1.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ