Грациите ни спечелиха два бронзови медала от Европейското по художествена гимнастика

Грациите ни спечелиха два бронзови медала от Европейското по художествена гимнастика

Грациите ни спечелиха два бронзови медала от Европейското по художествена гимнастика

България спечели два бронзови медала в многобоя при ансамблите и в отборното класиране на европейското първенство по художествена гимнастика в испанския град Гуадалахара, предаде Gong.bg.

Българският ансамбъл в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова, който водеше в класирането след първия ден на надпреварата вчера, днес допусна грешка (излизане на уред и гимнастичка извън терена) в съчетанието си на три топки и две въжета и получи оценка от 18.650 точки. Възпитаничките на Весела Димитрова имат 12.100 за трудност, но и 0.600 наказание заради грешката.

Траатс се опита да догони една от топките извън терена, но не успя и в крайна сметка взе резервен уред. Така българският ансамбъл събра 41.750 точки в многобоя, след като вчера получи изключителната оценка от 23.100 за композицията с пет обръча.
 
Това е първи медал за България в многобой при ансамблите на европейско първенство от 2003 година насам. Българските гимнастички бяха посрещнати изключително и получиха много аплодисменти от испанската публика.
 
Титлата в многобоя при ансамблите завоюва Русия с 43.625 точки, а на второ място е Италия с 42.900 точки.

В отборното класиране, което е съставено от представянето на девойки индивидуално и ансамбъл жени, България се нареди на трето място със 140.600 точки. При девойките участваха Татяна Воложанина, Ана Келман и Елизабет Йовчева.

Отборно шампион стана Русия със 151.425 точки, а на второ място е Украйна със 141.000 точки

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ