Григор Димитров на крачка от завръщане в топ 10 в ранглистата на АТР

Григор Димитров  на крачка от завръщане в топ 10 в ранглистата на АТР

Григор Димитров на крачка от завръщане в топ 10 в ранглистата на АТР

С победата си над водача в схемата на турнира в Маями Карлос Алкарас, Григор Димитров добави 355 точки към актива си и има вече 3290 за световната ранглиста на тенисистите. По този начин най-успешният ни състезател в този спорт в историята ще се изкачи поне с едно място в класацията на Association of Tennis Professionals Tour (АТР) в понеделник, 1 април, и ще бъде със сигурност номер 11.

При успех тази нощ и срещу Александър Зверев и класиране за трети финал за годината, Григор Дититров ще се изстреля до деветата позиция. А ако успее да спечели и титлата в неделя, 32-годишният българин ще стигне до седмото място, предаде БНР.

За последно Григор Димитров  беше част от топ 10 на света в класацията от 29 октомври 2018 година, когато заемаше десетото място.

В класацията Race to Turin, в която се вземат предвид само резултатите от началото на годината, Гришо вече е шести с 1215 точки, като изкачи цели седем позиции. Първите осем в подреждането в края на сезона се класират за финалите на АТР в Торино през ноември. 
Припомняме, че Димитров спечели титлата от заключителния турнир на най-добрите през 2017 година в Лондон, след което се изкачи на рекордното за него трето място в ранглистата.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ