Извънредният конгрес на БФС ще се проведе през март догодина

Извънредният конгрес на БФС ще се проведе през март догодина

Извънредният конгрес на БФС ще се проведе през март догодина

Извънредният изборен конгрес на Българския футболен съюз /БФС/ ще се проведе на 15 март 2024 година в хотел "Маринела". Това стана ясно след Изпълкома на БФС, проведен в сряда и след оставката от преди 10 дни на президента на централата Борислав Михайлов.

Членовете на Изпълкома не дадоха пресконференция, както и липсваше среща с медиите на членовете на Изпълкома на БФС. Повече детайли и подробности около провеждането на конгреса ще бъдат дадени по-късно. 

На последният конгрес от 12 октомври 2021 година Борислав Михайлов спечели нов президентски мандат, но резултатите бяха оспорвани от загубилия Димитър Бербатов чрез клубове, които го подкрепят. Едното обжалване е на втора, а другото е на трета инстанция.

Дългогодишният президент на централата Борислав Михайлов подаде оставка пред Изпълкома миналата седмица, като неговият заместник Михаил Касабов ще изпълнява временно длъжността до провеждането на Конгреса. Именно на общото събрание ще бъде гласувана оставката на бившият национален вратар, защото тя може да бъде приета само и единствено от Конгрес, както гласи уставът на БФС. Изпълкомът единствено я представя на делегатите.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ