Камерун и Сърбия направиха зрелищно равенство с общо 6 гола

Камерун и Сърбия направиха зрелищно равенство с общо 6 гола

Камерун и Сърбия направиха зрелищно равенство с общо 6 гола

Камерун и Сърбия сътвориха зрелищно равенство на световното първенство по футбол в Катар. Двата отбора завършиха 3:3 в един от най-интересните мачове от началото на турнира. Камерун и Сърбия вече имат по една точка. Първите две места в групата заемат Бразилия и Швейцария, които по-късно играят помежду си.

След няколко пропуснати възможности на Сърбия съставът на Камерун поведе с гола на Жан-Шарл Кастелето. Воденият от Драган Станкович отбор направи обрат за секунди в края на първото полувреме чрез Страхиня Павлович и Сергей Милинкович-Савич. Така Сърбия стана първият отбор в историята на световните първенства, вкарал два гола в добавеното време на първата част. По-малко от две минути и половина (148 секунди) бяха необходими на Сърбия в края на полувремето, за да вкара два гола.

Най-напред след центриране от фаул Павлович вкара с глава и стана най-младият голмайстор за Сърбия на световни първенства (21 години и 188 дни). Малко след това Сергей Милинкович-Савич с добре насочен удар даде преднина на отбора си. Сърбия увеличи преднината си в 53-ата минута, когато съставът се пребори за топката в средата на терена и организира много добре бърза атака с няколко подавания. Митрович получи пред вратата и отбеляза. Влизането на Абубакар секунди след това даде резултат и Камерун също вкара два бързи гола - само за 151 секунди. Двата отбора продължиха да нападат до последната минута, но до нови голове не се стигна.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ