Кристиан Василев и Борис Йотов се класираха на полуфинал на Световното по гребане в Пловдив

Кристиан Василев и Борис Йотов се класираха на полуфинал на Световното по гребане в Пловдив

Кристиан Василев и Борис Йотов се класираха на полуфинал на Световното по гребане в Пловдив

Новосформираната двойка скул на България - Кристиан Василев и Борис Йотов, се класира на полуфинал на световното първенство по гребане за мъже и жени в Пловдив. Българската лодка завърши на второ място в репешажите. Победители в тяхната серия станаха ирландците Филип Дойл и Ронан Бърн с време 6:16.96 мин. Йотов и Василев финишираха за 6:20.15 мин. Тяхното време беше 5-о най-добро от всички лодки, участващи в репешажите.

Осемте лодки, завършили първи и втори в четирите репешажа, се присъединиха към вече осигурилите си място в полуфиналите победители от сериите. Така Кристиан Василев и Борис Йотов влязоха в топ 12 в света и продължават битката за клсиране във Финал А.

„Доволен съм от представянето на момчетата днес. Още повече, че Борис беше и леко болен. Но Кристиан и Борис се пребориха. А доста силни лодки отпаднаха в репешажите. Бариерата беше поставена. Разделихме децата от мъжете. Да се класираш в първите 12 в света е сериозно постижение. Лодките са много равностойни и вече решаващи моменти от полуфиналите и финала ще определят призьорите и класирането сред най-добрите. Хубавото е, че сред тях е и българската лодка, за която това е първи сериозен тест като двойка“, заяви председателят на Българската федерация по гребане Свилен Нейков.

Полуфиналите на двойка скул са в петък (14 септември) в 9:19 часа и 9:27 часа.

Двойката без кърмчия - Рангел Кацарски и Станимир Халаджов, завърши на 5-о място в четвъртфиналната си гонка с време 7:06.26 мин. Българите нямаха шанс да се закачат за първите три лодки, които продължиха към полуфиналите.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ