Лео Меси дебютира с ПСЖ на 29 август

Лео Меси дебютира с ПСЖ на 29 август

Лео Меси дебютира с ПСЖ на 29 август

Лионел Меси ще дебютира с фланелката на „Пари Сен Жермен“ във френската Лига 1 на 29 август в мач срещу „Реймс“, предаде Sky Sports.

Футболистът тренира с клуба едва за трети път вчера, малко повече от седмица след историческото напускане на „Барселона“. Това лято, след като извоюва титлата „Копа Америка“ с националния отбор на Аржентина, спортистът трябваше да се заеме с официалното оттегляне от испанския тим.

През изминалия уикенд той подкрепяше новите си съотборници от трибуните в двубоя срещу Страсбург в компанията на най-близкото си обкръжение, докато продължава да се установява във френската столица, където ще живее сега.

„Ще караме стъпка по стъпка, ще се опознаем и ще го накараме да се чувства добре и удобно, така че да може да дебютира, когато е напълно във форма“, коментира по темата за първия мач на Меси главният треньор на ПСЖ, Маурисио Почетино, преди победата с 4-2 над Страсбург.

По-рано този месец стана ясно, че аржентинецът се е разбрал за 2-годишен договор с френския отбор с опция за подписване и за 3-та година. Подробности за заплатата му не бяха дадени, но се очаква той да изкара приблизително 35 млн. евро.

В ПСЖ Меси ще играе с номер 30, който е използвал и в началото на професионалната си кариера в „Барса“ между 2004 и 2006 година.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ