Меси си тръгва от „Барса“, фенове обсадиха „Камп Ноу“ в знак на протест

Меси си тръгва от „Барса“, фенове обсадиха „Камп Ноу“ в знак на протест

Меси си тръгва от „Барса“, фенове обсадиха „Камп Ноу“ в знак на протест

Лионел Меси официално заяви желанието си да напусне „Барселона“ след 16-годишна кариера във футболния клуб, съобщават испански и аржентински медии.

Според изданието As адвокатите на футболиста, който миналата седмица прекъсна почивката си, за да се срещне с новия треньор на каталунците, Роналд Куман, са поискали незабавно прекратяване на договора му, така че да може да избере нов отбор, за който да се състезава. До момента клубът няма официално становище по темата.

Слухове, че капитанът на „Барселона“ има желание да се оттегли се появиха след загубата с 2:8 от „Байерн“ в четвъртфиналите в Шампионската лига.

В социалните мрежи циркулира и писмото, което се твърди, че Меси е изпратил до президента на каталунците, Хосеп Бартомеу. „Лични причини ме принуждават да взема това трудно решение“, пише аржентинската звезда.

Меси е 6-кратен носител на отличията „Златна топка“  „Златна обувка“, а с фланелката на „Барселона“ е печелил 4 пъти Шампионска лига, 3 пъти Суперкупата на Европа, 6 пъти Купата на Краля, 8 пъти Суперкупата на Испания и 3 пъти Световното клубно първенство.

В договора на 33-годишния спортист има клауза, която му позволява да го прекрати едностранно, при условие че заяви решението си 20 дена преди 10 юни 2020 година – датата, считана за край на футболния сезон. Адвокатите му твърдят, че заради пандемията от COVID-19 обаче за край на сезона трябва да се счита финалът на Шампионската лига между „Байерн“ и „ПСЖ“ в Лисабон.

Часове слад като стана ясно намерението на Меси възмутени фенове обсадиха клубния стадион „Камп Ноу“ в знак на протест с призиви Лео, остани“. Те искат и оставката на  президента на клуба Хосеп Мария Бартомеу. Бившият президент и настоящ кандидат за президент Жоан Лапорта също призова Бартомеу и Борда на директорите да подадат оставка. Оставката ви ще даде шанс на Меси да остане в Барса“, заяви той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ