Лестър уволни Раниери, футболният свят реагира изключително остро

Лестър уволни Раниери, футболният свят реагира изключително остро

Лестър уволни Раниери, футболният свят реагира изключително остро

Ръководството на Лестър уволни изненадващо Клаудио Раниери. Специалистът направи „лисиците” шампион на Англия през миналия сезон.

Лошите резултати на тима в Премиършип през този сезон обаче заплашват елитния статут на отбора през следващата кампания, заради което ръководството на Лестър е взело трудното решение да се раздели със специалиста. Изненадващо обаче решението дойде след първия мач от осминафиналите в Шампионската лига - гостуване на Севиля, което завърши с благоприятния за англичаните резултат 1:2, запазващ шансовете за реванша.

„Това беше най-трудното решение, което сме правили в почти 7 години, в които "Кинг Пауър" пое собствеността на Лестър”, заяви вицепрезидентт Аяват Сриваданапрабха. „Задължени сме да поставим дългосрочните интереси на клуба над всички лични сантименталности, без значение колко силни са те”.

„Винаги ще сме му благодарни за това, което ни помогна да постигнем. Никога не сме очаквали това невероятно представяне от миналия сезон да бъде повторено този сезон. Всъщност, оцеляването в Премиършип бе първата и единствена наша цел от началото на кампанията. Но сега сме поставени пред борба да постигнем тази цел и смятаме, че промяна е необходима, за да увеличим тази възможност в последните 13 мача”

Асистент мениджърът Крейг Шекспир и треньорът на първия отбор Майк Стоуел ще ръководят отбора до назначаването на нов мениджър.

Футболният свят реагира изключително остро срещу новината за отстраняването на Раниери.

„Необяснимо, непростимо и тъжно” така Гари Линекер описа уволнението на Клаудио Раниери от Лестър „след всичко, което той стори”.

Краен в мнението си бе и Джейми Карагър: „Абсолютна безумица”.

„Решението на Лестър да уволни Раниери е пълна безумица. Това, което им се случи предния сезон, бе ненормалното, а не това, което става сега. Те трябва още утре сутрин да вдигнат паметник на Раниери. А се питате защо много футболисти не искат да стават треньори след края на кариерите си”, написа Карагър, цитиран от Гонг.

Рио Фърдинанд добави: „Току-що видях новината за Раниери. Шокиран съм, след играта им срещу Севиля! Печели първенството и все пак не му се даде шанс да се бори за оцеляването. Не е истина!”

Коментарите на повечето медии по света гласят подобни настроения - Daily Mail написа, че играта е „загубила душата си”.

Дан Роун от Би Би Си написа:”Раниери и чудото му ни напомниха защо обичаме спорта. Магията, измъкването, чудото. Уволнението му само подчертава безскрупулната грубост на спорта”.

Коментаторът на BT Sport в Англия Иън Дарки бе още по-директен: „Безскрупулно, цинично, лишено от класа, неблагодарно уволнение на Клаудио Раниери. Срамота, Лестър”.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ