Меси с още един личен рекорд - получи осма "Златна топка"

Меси с още един личен рекорд - получи осма Златна топка

Меси с още един личен рекорд - получи осма "Златна топка"

Световният шампион с Аржентина Лионел Меси спечели  рекордната си осма "Златна топка". Най-престижното индивидуално отличие му бе връчено от Дейвид Бекъм, който е собственик на "Интер" (Маями). 

„Благодаря на всички, които са гласували. Благодаря и на моите съотборници в националния отбор за това, което направихме с Аржентина. С Лаутаро, с Хулиан Алварес… те са малка част от всички, които помогнаха за този успех. Благодаря и на треньорския щаб. Искам да спомена и Лионел Скалони за това, което той направи за нас“, каза Лео Меси по време на връчването на престижната наградза на специална церемония в Париж.

„Искам да говоря и за Килиан Мбапе, и Ерлинг Холанд. Това са невероятни играчи. Убеден съм, че през идните години един от тях ще спечели “Златната топка”. Нямам никакви съмнения, че дълги години те ще властват на терените. Ще бъде един вълнуващ дуел. Даже този трофей можеше да е в твоите ръце, Холанд”,  добави Меси, цитиран от БТА.

Гала вечерта започна с връчването на трофея "Копа", който очаквано бе спечелен от звездата на "Реал" (Мадрид) - Джуд Белингам. След това бяха обявени играчите, класирали се на 10-о, 9-о и 8-о място в класацията за "Златната топка". Това са Лука Модрич, Бернардо Силва и Виктор Осимен. На седмо, шесто и пето място за "Златната топка" са Хулиан Алварес, Винисиус Жуниор и Родри.

Легендата на българския футбол Христо Стоичков беше сред специалните гости на церемонията по връчването на “Златната топка” в Париж. Носителят на трофея от 1994 година разкри какво е чувствал, когато получи приза.

„Това беше много специален ден. Връчиха ми наградата на 5 декември 1994 г. Това беше много важен трофей за мен, за семейството ми, за България. Цяла година тогава се старах и давах всичко от себе си, за да стигна до този момент. Това е най-ценният трофей в кариерата на един играч”, заяви Стоичков.

По време на церемонията българинът връчи наградата за най-добър треньор на годината при жените на Сарина Вигман, която е селекционер на националния дамски отбор на Англия.

Принцът на Монако Албер пък връчи хуманитарната награда "Сократес" на Винисиус Жуниор.

Наградата за отбор на годината при дамите получи "Барселона". Тимът спечели Шампионската лига, Ла Лига и Суперкупата на Испания през изминалия сезон.

Наградата " Лев Яшин" за най-добрия вратар отиде при вратаря на Аржентина Емилиано Мартинес. По време на връчването на наградата той бе освиркан, ноДидие Дрогба помоли за уважение.

Головата машина на "Манчестър Сити" Ерлинг Холанд грабна приза на името на Герд Мюлер.

Световният номер 1 в света на тениса Новак Джокович  също се се качи на сцената, за да връчи "Златната топка" при дамите. Трофеят отиде при 25-годишната Айтана Бонмати, която е част от отбора на "Барселона" и стана световна шампионка с Испания.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ