Меси печели повече, отколкото всички футболисти от 22 отбора в Мейджър Лийг Сокър

Меси печели повече, отколкото всички футболисти от 22 отбора в Мейджър Лийг Сокър

Футболната суперзвезда и световен шампион с Аржентина Лионел Меси печели повече в клуба си от Мейджър Лийг Сокър (МЛС) Интер Маями, отколкото всички футболисти в 22 от останалите 28 отбора в американското първенство.

37-годишният Меси получава гарантиран доход от 20 446 667 долара като победител в тазгодишния редовен сезон на МЛС, според данни, публикувани от Съюза на играчите. Те обаче не включват приходи от спонсори.

С 41,7 милиона долара поддръжката на отбора на Маями е значително по-скъпа от всяка друга в лигата. Следват Торонто с 31,8 милиона долара и двата тима от Лос Анджелис - Галакси с 22,1 милиона долара и ФК Лос Анджелис с 22 милиона долара за заплати, предаде БТА.

Освен тях, само целият отбор в Нешвил (21,9 милиона долара), Синсинати (21 милиона долара) и Хюстън (20,5 милиона).

МСЛ отбеляза няколко рекорда за редовен сезон, включително за посещаемост и спонсорство, отчасти благодарение на Лионел Меси  и корпоративната стратегия, съобщи CNBC.

Дори е създаден корпоративен екип, който да помага на клубовете да прилагат нови бизнес стратегии. Близо 11,5 милиона души са посетили мачовете на MLS по време на редовния сезон - който приключи миналия уикенд - най-много в историята, според данни от лигата. Това е с 5% повече от миналата година и с 14% от 2022 г. Всеки мач през сезон 2024 г. е имал средно 23 234 посетители, най-високото ниво за редовния сезон.

Въпреки че тази статистика е бледа в сравнение с други професионални спортни лиги в САЩ - Националната баскетболна асоциация имаше повече от 22,5 милиона посетители по време на редовния сезон 2023-2024, например, МСЛ изглежда набира скорост.

През 2023 г. Интер Маями подписа с Меси, което предизвика скок в посещаемостта, продажбите на фланелки и други продукти и цялостната ангажираност на феновете. Ефектът на ореола от Меси, често наричан най-великият за всички времена, изглежда се е запазил, дори когато Меси играе по-малко мачове този сезон поради контузия.

Миналия уикенд Интер Маями завърши сезона със 74 точки, счупвайки рекорда на лигата за най-много отбелязани голове за сезон, а Меси записа хеттрик за първи път.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 28 октомври до 3 ноември
При 88,09% обработени протоколи: 9 формации влизат в новия парламент
Данните от 99% паралелно преброяване на Алфа Рисърч: ПП-ДБ затвърждават втората позиция
Първи данни от екзит пол: ГЕРБ-СДС печели парламентарните избори с двуцифрена преднина. Спор за 2-то и 4-то място
Тест: Кариерист, предприемач или тесен специалист?
ПП-ДБ постави две условия за започване на разговори
Магичните съставки на успешния екип
Тошко Йорданов: "Има такъв народ" се представи изключително стабилно, на тези избори бележим ръст