Новак Джокович остава в Австралия, започна тренировки в Мелбърн

Новак Джокович остава в Австралия, започна тренировки в Мелбърн

Новак Джокович остава в Австралия, започна тренировки в Мелбърн

Новак Джокович е започнал тренировки на "Род Лейвър Арина" в Мелбърн. Това съобщи на пресконференция братът на най-добрия тенисист в света - Джордже Джокович.

"Новак е свободен. Той беше на тенис корта преди минути. Тренираше. Той е в Австралия, за да играе тенис, да опита да спечели още една титла на Откритото първенство и да подобри още един рекорд", заяви Джордже Джокович.

Деветкратният шампион в "Мелбърн парк" Новак Джокович тази сутрин беше освободен от хотела за имигранти, в който граничните власти го принудиха да се изолира в последните пет дни, след като отнеха визата му заради спор, свързан с правилата за влизане в страната заради ваксинационния му статус.

Тенисистът обжалва и местният съд прие мотивите му и му разреши да остане в страната. "Искаме да благодарим на юридическата система на Австралия и на съдия Кели, който води делото неутрално и разгледа много внимателно всеки факт от заявката на Новак за виза. Искаме да благодарим за честното и коректно изслушване. Имаше огромен натиск, тъй като целият свят гледаше", каза Джордже Джокович, цитиран от световните осведомителни агенции.

"Новак имаше всички необходими документи. Той получи медицинското изключение и замина за Австралия. Новак е спортист, най-добрият тенисист за всички времена. Всичко, което прави, е да живее по своите принципи и идеали. Той винаги е подкрепял правото за свободна воля и това е всичко. В семейството ми сме щастливи, че правото възтържествува", добави той.

Майката на играча Дияна Джокович смята, че това е една от най-големите победи в кариерата на Новак Джокович.

"Новак беше жертва на една несправедливост. Той не беше направил нищо нередно, нищо, което да нарушава законите им, но въпреки това беше принуден да изтърпи толкова много. Благодаря на Господ, че има правда на тази планета и тя възтържествува. Новак е освободен. Това за мен е една от неговите най-големи победи, по-значима дори от всичките му титли от Големия шлем", коментира Дияна Джокович.

Бащата на тенисиста Сърджан Джокович вярва, че той ще превъзмогне всички трудности и ще спечели Откритото първенство на Австралия за рекорден десети път в края на месеца.

"Новак е много силен психически. Всичките тези трудности няма да му попречат. Напротив, това ще му даде допълнителна мотивация и той няма търпение да дойде 17 януари и турнирът да започне. Те не разбират какво направиха. Той ще спечели още десет титли от Шлема", каза Сърджан Джокович.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ