Още 8 мениджъри от Висшата лига уличени за подкупи

Още 8 мениджъри от Висшата лига уличени за подкупи

Още 8 мениджъри от Висшата лига уличени за подкупи

Скандалът със селекционера на Англия Сам Алърдайс, може да повлече още поне 8 мениджъри на отбори от Висшата лига, твърди вестник "Дейли Телеграф", чийто репортери под прикритие направиха разкритията.

Алърдайс бе освободен от поста само два месеца след назначаването му.

Той се е хванал на уловка, че репортерите под прикритие са близкоизточни инвеститори и им казал, че може да направи така, че да бъдат заобиколени законите на ФА за собственост върху играчите от трета страна. За услугите си той поиска 400 хил. паунда. Скоро обаче на огъня на Големия Сам може да се пържат още осем водещи фигури в Премиършип, предава Гонг. 

Според вестника те са приели пари, за да "помогнат" по специфичен начин на осъществяването на трансфери. Един от замесените мениджъри вече е завел иск в съда, чрез който се надява да забрани на вестника да публикува името му в броя си тази сутрин. В онлайн версията снощи все още нямаше конкретни имена. 

Изданието цитира италиански футболен импресарио, който е изтърпял 5-годишна забрана да се занимава с футбол заради участие в уредени мачове, според когото мениджърите били щастливи да участват в подобни сделки и да получават "дребни пари за кафе", както самите те се изразявали.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ