Управата на „Барселона“ подаде оставка. Стоичков доволен!

Управата на „Барселона“ подаде оставка. Стоичков доволен!

Управата на „Барселона“ подаде оставка. Стоичков доволен!

Неочакван обрат разтърси испанския футболен клуб „Барселона“ – президентът Хосеп Мария Бартомеу подаде оставка заедно с всички членове на Борда на директорите снощи.

Решението идва, след като местните власти се съгласиха да насрочат вот на недоверие срещу ръководството.

Над 20 хил. от общо 110 хил. членове на „Барселона“ се подписаха под петиция срещу 57-годишния Бартомеу след загубата с 8-2 срещу „Байерн“ Мюнхен в четвъртфиналите на Шампионска лига, пише „Евронюз“. Вторият му мандат се очакваше да приключи през март 2021 година.

В момента каталунците са на 12-а позиция във Висшата дивизия на Испания след 5 игри, включително една загуба от най-големия си съперник „Реал“ Мадрид. Това е най-лошият старт на футболния сезон за тима от повече от десетилетие насам.

Във фокуса на Бартомеу напоследък бе Лионел Меси, който поиска да напусне клуба по-рано през годината. Играчът разкритикува президента, че не спазва думата си и остана, за да избегне изправянето на „Барселона“ пред съда.

Легендата на българския футбол и дългогодишен играч в клуба, Христо Стоичков, коментира рокадата. „Най-накрая разбирачите си тръгнаха от Барса!!! За 3-ма футболисти – 450 милиона евро, нито един финал на Шампионската лига от 2015 г. Почти милиард хвърлени на вятъра за трансфери“, написа той в профила си в социалната мрежа Facebook.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ