Борислав Михайлов привикан на разпит в прокуратурата

Борислав Михайлов привикан на разпит в прокуратурата

Борислав Михайлов привикан на разпит в прокуратурата

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов се е явил на разпит в Софийска районна прокуратура около 10 часа тази сутрин. Това потвърди самият той пред журналисти на събитие, на което обяви официално партньорство между Българския футболен съюз и Порше БГ ЕООД, ексклузивен вносител на Volkswagen за страната.

Михайлов обясни, че е бил привикан в прокуратурата по „нелеп сигнал на т. нар. екип на Бербатов“.

"Прокуратурата е орган, който разследва всякакви сигнали. Бях там по поредния нелеп сигнал на т.нар екип на Димитър Бербатов. Който даже е занесен от бивш служител на БФС. Така че колкото повече издигаш хората и като си тръгнат, толкова повече говорят глупости срещу своя работодател. Абсолютно несериозно е всичко, няма повод за притеснение. Но това не е начинът, по който човек или хора искат да спечелят избори, и вас. Без да знаят как ще управляват след това, нито как се печели. Нямам право да говоря, защото си има проверка. Но очевидно те винаги говорят напред, защото там имаше фотографи, имаше и една телевизия там. Явно си работят с т.нар независими медии", заяви Борислав Михайлов.

"Иначе това, което казаха преди това, някой някога им бил казал, че се оказва натиск срещу клубове да си оттеглят подписите. Това абсолютно не е вярно, никога не се е случвало в БФС. Аз съм вече 16 години президент вече, като в последните три мандата съм избиран с по 85 процента или повече. Всички хора ме познават. Няма сигнал от клуб, има сигнал от екипа на Бербатов. Така че това е поредното несериозно отношение и част от една негативна кампания.

Според него, е пресилено да се говори за война между БФС и екипа на Бербатов.

"Тука няма никаква война, нито размяна на удари. След четири месеца чакане на моето вписване, а трябваше да се случи на втория ден, няма значение- вече съм вписан. Аз съм президент, защото съм избран от Конгрес. А с трети лица да се подписват договори, какъвто е този договор днес, трябваше да бъда вписан от Агенцията по вписванията. Няма никаква война, нито аз ще водя война. Ние работим за футбола. пак под натиск или не, Агенцията отказа да впише Конгреса, който ние свикахме на 18-и март 2022-а година. Ще го свикаме отново. Конгрес ще има според Устава на Футболния съюз и ще дадем повече време на делегати за организацията. Трябват си 2-3 месеца. Не става въпрос да се избере залата или да се направят сандвичите. Има си много документи, които са свързани с дневния ред на един конгрес. Така че няма никаква война. След 2 години има 100 години Български футболен съюз. Работим с хора от УЕФА за подмяна на цветове, флаг, емблема. Ние работим за бъдещето. А кой ще бъде следващият президент, ще го изберат хората. Въпросът е да имат условията до, а и на самият конгрес".

Както е известно, от БФС отхвърлиха подписката, инициирана от Димитър Бербатов за свикване на извънреден конгрес на 21 септември. Вместо това БФС взе решение за провеждане на редовен такъв на 18 март 2022 г. Агенцията по вписванията обаче отказа на БФС да признае решенията за легитимни, тъй като те са били взети след няколко нарушения на Устава на БФС.

„Няма значение, ние ще вземем решенията отново и конгрес на 18 март ще има. Ще жалим, докато решението не бъде одобрено“, добави Михайлов днес.

Припомняме, че Борислав Михайлов наскоро бе отново вписан в Търговския регистър като президент на БФС. Това стана след като той оттегли своята оставка, подадена през 2019 г. след загубата от Англия в София с 0:6, скандал на расистка основа по трибуните на въпросния мач и призив от тогавашния премиер Бойко Борисов.

Окончателното решение по повторното вписване на Михайлов е на Софийския апелативен съд, тъй като първоначално Агенцията по вписванията отказа да одобри акта на оттегляне на оставка. До БФС дори бе изпратено писмо от ФИФА и УЕФА, в което се питаше по каква предварително разписана процедура по точно става оттеглянето на оставката. Оттеглянето на оставката му стана в деня след като Димитър Бербатов в екип с Мартин Петров, Стилян Петров и бизнесмена Петър Величков обявиха, че ще работят за свикване на извънреден конгрес и избиране на ново ръководство на БФС.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ