ПСЖ поиска Неймар сам да се откупи

ПСЖ поиска Неймар сам да се откупи

ПСЖ поиска Неймар сам да се откупи

Антеро Енрике, спортният директор на ПСЖ, прие вчера в офисите на клуба огромна делегация, представляваща бразилския нападател Неймар. Преговорите по трансфера на играча на Барселона се водят от Алтамиро Бесера Лопес, директор на NR Sport, грижеща се за развитието на кариерата на футболиста, от Пини Захави, посредник на сделката, както и от бащата Неймар старши, предаде „Фокус”.

Разговорите между отделните страни са на етап финансови условия, които към момента са доста неясни. Както е известно, клаузата за откупуване на Неймар в договора му с Барселона е в размер на 222 млн. евро, но тя е непосилна за активиране директно от клуб, поради наложените от УЕФА правила за финансов феърплей.

По този повод журналистът, който пръв съобщи, че бразилецът е казал „Да" на ПСЖ Марсело Бечлер, разкри, че парижани проверяват всяка възможност да заобиколят рестрикциите на евроцентралата.

Според него клубът се готви да маневрира като остави Неймар да се откупи сам, с пари на катарските собственици, и по този начин да избегне евентуални санкции. В дните преди сбирката с клана Неймар в ПСЖ имаше спешна среща между президента Насер ал-Келаифи, дясната му ръка и директор на комуникациите в катарската компания, собственик на клуба QSI, Жан-Марсиал Рибес, спортния директор Антеро Енрике и Софи Жордан, адвокат и член на финансовия борд на ПСЖ и на QSI, като последната пилотира сделката по закупуването на футболния отбор през 2011 г.

Смята се, че именно тогава е била разработена стратегия за трансфера на Неймар.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ