Съдът върна Боби Михайлов начело на БФС

Съдът върна Боби Михайлов начело на БФС

Съдът върна Боби Михайлов начело на БФС

Борислав Михайлов отново е президент на Българския футболен съюз – това реши търговското отделение на Софийски градски съд.

Според решението се отменя отказът на Агенцията по вписванията Михайлов отново да бъде посочен като ръководител на съюза. Освен това се указва незабавно да бъдат вписани промените по партидата на централата и така той да бъде представляващият организацията.

Решението може да бъде обжалвано от Агенцията по вписванията. 

В противен случай Михайлов ще завърши своя мандат начело на БФС до февруари 2022 г.

Както е известно Борислав Михайлов подаде оставка като президент на БФС през октомври 2019 г. след унизителна загуба от Англия в София с 0:6 и расистки скандал по трибуните. Тогава това стана едва след изрично настояване на премиера Бойко Борисов.

В края на април 2021 г. обаче Михайлов неочаквано се появи за съвещание на БФС и обяви, че оттегля оставката си и ще изпълни докрай мандата си. Това стана само ден след като бившият футболист Димитър Бербатов обяви, че в екип с Мартин Петров и Стилиян Петров се кандидатира за президент на футболната управа у нас. 

Агенцията по вписванията отказа да впише промяната и връщането на Михайлов като ръководител на БФС. Също така само седмица по-късно световната футболна асоциация ФИФА и европейската такава УЕФА изпратиха писмо до БФС, в което питат по кои точно нормативни разпоредби на БФС и българското законодателство е станало оттеглянето на оставката, както и кой е одобрил този акт.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ