Скопие се готви за битката на титаните тази вечер

Скопие се готви за битката на титаните тази вечер

Скопие се готви за битката на титаните тази вечер

Скопие става футболна столица тази вечер, когато един срещу друг, на по-малко от 200 км. от София ще се изправят победителят в Шампионска лига "Реал" Мадрид и носителят на трофея в Лига Европа "Манчестър Юнайтед" в спор за Суперкупата. Два от най-популярните и обичани футболни клуба на Стария континент ще излязат на терена на единствения стадион на Балканите, покриващ изискванията на УЕФА – „Филип II Македонски” във финал, който символично бележи края на стария и началото на новия футболен. Стадионът бе определен за домакин от УЕФА още през 2015 г.

Двата отбора, пълни с футболни звезди, сред които и Кристиано Роналдо, пристигнаха вчера в македонската столица и вече проведоха първата си тренировка в атмосфера на невиждана еуфория от страна на домакините, но и на многобройните фенове от Балканите и Европа, пристигнали да наблюдават на живо двубоя.

В същото време всички служители на македонската полиция, както и тайните служби са на крак за гарантиране на сигурността на срещата. Полицията в града е нащрек за всяка стъпка на футболистите на двата европейски гранда. Мерките за сигурност в Скопие са на нивото на посещението на американския президент Бил Клинтън през 1999 г., отбелязва сръбската телевизия РТС.

Над 34 хил. зрители се очаква да има на трибуните на македонския национален стадион, като всички билети са отдавна разпродадени.

Срещата започва в 21. 45 ч. и ще се излъчва пряко по bTV Action. Очаква се наистина зрелищен и напрегнат мач, тъй като и двата отбора имат амбициозни цели – Реал ще се опита да повтори постижението на Милан от 1989 и 1990 като стане втория тим в историята на европейския футбол с две поредни Суперкупи. Манчестър Юнайтед пък, воден от Жозе Моуриньо, ще се стреми да прекъсне фаталната серия от две загуби на финала за трофея. Отборът е печелил Суперкупата само веднъж досега.

Една от големите интриги преди мача довечера е и дали звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо ще излезе сред титулярите. Той бе включен в групата по собствено настояване в последния момент.

Ето и вероятните състави на двата отбора за мача довечера към момента:

РЕАЛ: Навас, Карвахал, Рамос, Варан, Марсело, Каземиро, Модрич, Кроос, Асенсио, Бензема, Иско

МАН Ю: Де Хеа, Валенсия, Линдельоф, Смолинг, Блинд, Ерера, Матич, Погба, Мхитарян, Рашфорд, Лукаку

Съдия на срещата е Джанлука Роки (Италия)
 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ