Скръб и наказания за отбора на Саудитска Арабия

Скръб и наказания за отбора на Саудитска Арабия

Разгромът на Саудитска Арабия с 5:0 от Русия в първия мач от Световното първенство по футбол хвърли в скръб саудитската футболна федерация.

Футболистите ще понесат дисциплинарни наказания за провала, заяви председателят на федерацията на кралството Адел Иззат, цитиран от изданието „Ал Яум ас Сабиа“ и ТАСС.

 „Много сме разстроени от поражението. Резултатът е напълно неудовлетворителен, тъй като не отразява нивото на нашата подготовка“, каза той. По думите му една от задачите на подготвителната програма е била да се преодолее страхът от силните отбори в играта на техен терен.

Наказания ще има за вратаря Абдуллах ал Майюф, нападателя Мохамед ес Сахлави и защитника Умар Хавсави, съобщи председателят на федерацията.

Още по-рязка беше реакцията на шефа на националния спортен комитет Турки ал аш Шейх: „Днес играчите очерниха моето лице, понесох пълен провал. Това е потенциалът на играчите, за чиято подготовка подписахме договори с най-добрия треньорски екип. Но, за съжаление, това е всичко, на което се оказа способно това поколение“, каза той във видеообръщение в Twitter.

Междувременно треньорът на египетския отбор – аржентинецът Хектор Купър призова играчите „да не се фиксират в резултата от руско-саудитския мач и да се съсредоточат за мача с Уругвай, предаде „Ал Уатан“. Мачът Египет - Уругвай е днес в Екатеринбург. Русия излиза срещу Египет в Санкт Петербург на 19 юни.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

5 идеи за обзавеждане на малък апартамент
60% от всички новодигитализирани търговци са част от програмата на Visa "България БезБрой"
Путин: Прекратяването на огъня е невъзможно, освен ако Киев не предприеме някои „необратими“ стъпки
Шестима депутати напускат групата на „Величие“, тя се разпада
В преследване на съвършенството
Разгромна победа за лейбъристите на изборите във Великобритания. Сунак призна поражението
"Величие" поиска Николай Марков и Виктория Василева да се оттеглят от ръководството на парламентарната група
Средната цена на сделките с ниви надхвърля 1600 лв. за декар