Snapchat ще предава на живо най-любопитното от олимпийските игри

Snapchat ще предава на живо най-любопитното от олимпийските игри

Snapchat ще предава на живо най-любопитното от олимпийските игри

Чат приложението Snapchat за първи път ще предава на живо моменти от ПьонгЧанг 2018, съобщи компанията в сряда. Приложението ще стартира новата услуга тази събота.

Snapchat нарича услугата "Live" ("на живо"). Тя позволява на телевизионните оператори да излъчват "откъси" от съдържание на живо в Snapchat. Първият канал, който вече инвестира 500 млн. долара в Snapchat е NBCUniversal.

По принцип, Snapchat Live ще излъчва един клип на ден от "ключов момент", едновременно с реалното излъчване от Олимпиадата по NBC. Тези клипове обикновено ще траят между 2 и 6 минути, потвърждава Snapchat пред Business Insider. Потребителите могат да се активират известие, когато Snapchat ще показва клип на живо.

Обявлението идва в удобен момент за Snap Inc., компанията майка на Snapchat, която успя да надмине очакваната оценка за печалба на Wall Street във вторник. Изпълнителният директор Еван Спийгъл подчерта усилията на компанията да си сътрудничи с телевизионните оператори, като начин за спечелване на част от рекламните долари, които губи заради Facebook и Instagram, пише изданието.

Излъчването на живо от Олимпиадата няма да включва реклама, съобщава The Wall Street Journal. Но от Snap коментират, че смятат да осигурят приходи в бъдеще. 

"Твърде рано е да се каже, как може Snap да развие това", коментира обаче Дан Рейбърн, главен анализатор в Frost и Sullivan. Понеже видеоклиповете са твърде кратки, за Snapchat може да е по-трудно да показват няколко реклами на един видеоклип. "Тук все още говорим за видеоклипове в кратък формат - това не е дълъг видеоклип, в който могат да бъдат поставени 5 или 6 различни реклами, така че не мисля, че това ще повлияе на крайната цел на Snap", казва Рейбърн. 

"И все пак Олимпиадата е подходяща за Snapchat и нейната аудитория. Не е изненадващо, че Snap прави това. Компанията иска да популяризира съдържание, което да привлече по-млада публика", коментира още анализаторът

Snapchat изглежда иска да затвърди успешното партньорство с NBCUniversal, след като съвместно създадоха оригиналната новинарска платформа "Stay Tuned" само за Snapchat. Network и EPSN също имат съвместни проекти със Snapchat. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ