Станимир Стоилов взе реванш от БАТЕ Борисов и класира Астана в групите на Лига Европа

Станимир Стоилов взе реванш от БАТЕ Борисов и класира Астана в групите на Лига Европа

Станимир Стоилов взе реванш от БАТЕ Борисов и класира Астана в групите на Лига Европа

Воденият от Станимир Стоилов тим на Астана се класира за груповата фаза на турнира Лига Европа, след като отстрани шампиона на Беларус БАТЕ с общ резултат 4:2. На реванша в Борисов Астана стигна до равенство 2:2, което се оказа напълно достатъчно за продължаване в следващия етап на надпреварата.

По този начин българският старши треньор взе реванш от същия съперник, тъй като през сезон 2009/2010 БАТЕ отстрани водения от Стоилов тогава тим на Литекс Ловеч в същия етап на надпреварата.

Срещата на "Борисов Арена" започна по-добре за домакините, които откриха в 27-ата минута чрез Гордейчук.

Неманя Максимович изравни за Астана в 50-ата минута, а 76-ата Патрик Твумаси реши всичко с втори гол за казахстанския шампион.

Алексей Риос получи червен картон минути след това и остави БАТЕ с човек по-малко, но въпреки това беларусите се добраха до равенство чрез Игор Стасевич, който реализира в 89-ата минута.

Английският Уест Хям се провали в опита си да преодолее румънския шампион Астра Гюргево за втора поредна година и отново не успя да се класира за груповата фаза на турнира. "Чуковете" отстъпиха с 0:1 на собствения си "Лондон Стейдиъм" и след 1:1 преди седмица в Гюргево напускат надпреварата.

Единствения гол в мача реализира бившият играч на Пари Сен Жермен и Уест Бромич Албиън Фелипе Тейшейра в 45-ата минута.

Италианският дебютант в европейските турнири Сасуоло се класира за групите, след като завърши 1:1 като гост на сръбския Цървена Звезда. Доменико Берарди вкара за италианците в 28-ата минута, а в началото на второто полувреме Александър Катай реализира за крайното 1:1. Така с общ резултат 4:1 Сасуоло продължава в следващата фаза.

Потенциален съперник на Сасуоло в групите на турнира може да бъде азербайджанският Габала, който отстрани словенския Марибор. На реванша на стадион "Люти Брод" домакините от Марибор спечелиха с 1:0, но това се оказа недостатъчно за класиране, след като преди седмица азерите победиха с 3:1 у дома.

Маркос Таварес отбеляза единствения гол в мача в 66-ата минута, а въпреки че гостите завършиха срещата с 10 души, Марибор така и не успя да стигне до скъпоценния втори гол.

В останалите по-интересни срещи бившият отбор на Димитър Бербатов ПАОК записа втора победа над грузинския Динамо Тбилиси, този път с 2:0, и с общ резултат 5:0 продължава напред.

Македонският Шкендия Тетово допусна тежко поражение с 0:4 от белгийския Гент като домакин и отпада с общ резултат 1:6, а Олимпиакос се нуждаеше от продължения, за да елиминира португалския Арука. В Пирея домакините отстъпиха с 0:1 в редовното време, но в допълнителните 30 минути стигнаха до два гола.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ