Стойка Кръстева: Щастлива съм, че хората оценяват моя труд

Стойка Кръстева: Щастлива съм, че хората оценяват моя труд

Стойка Кръстева: Щастлива съм, че хората оценяват моя труд

Със сигурност, след прекратяване на състезателната ми дейност, пак ще стана треньор. Имам какво да дам. Надявам се все повече деца да влизат в залите. Имат прекрасни условия, за да се развиват. Ще бъда най-щастлива, ако те надминат моите постижения. Това заяви олимпийската шампионка от Токио – Стойка Кръстева. 

Тя беше избрана за Спортист №1 на месец август след спечелената титла в категория до 51 килограма на боксовия олимпийски турнир. Наставникът й Борислав Георгиев пък бе избран за Треньор №1. Днес те бяха наградени по време на пресконференция в пресклуб "България". 

"Щастлива съм, че хората оценяват моя труд. Най-добре се чувствам в България, защото от дете пътувам. Родният ми град Добрич ми е любимия, в София ми дадоха възможност да работя, но не ми е един от любимите градове за живеене и при първа възможност пътуваме. България има шест медала от Олимпийски игри. Трябва да се насладим на отличията", заяви олимпийската шампионка по бокс. 

Стойка Кръстева сподели, че най-труден й е бил мача срещу виетнамката Ти Там Нгуен в началото на олимпийския турнир по бокс. "Нямаше нито един слаб боксьор, срещу който аз играх. Това, че ние ги преодоляхме, а на някои изглеждаше, че е с лекота, означава, че българският отбор по бокс е най-добрият стига да пожелаем да се обединим", категорична е тя.

На въпрос дали ще участва на световното първенство Кръстева сподели, че първо има нужда от малко почивка, а след това, заедно с треньорите и ръководството на Федерацията, ще изговорят кой е най-добрият вариант за всички. "Аз съм лицето, но зад мен стои голям екип от хора", каза Стойка Кръстева. 

Нейният треньор Борислав Георгиев от своя страна разкри, че заедно със Стойка работят усилено в спортното училище 153 СУ "Неофит Рилски", където са учители, и вече обучават със свои колеги 90 деца. 

Междувременно, от класирането по медали в Токио се оказа, че българският бокс е сред 10-те най-успешно представили се на Олимпиадата. Златният медал, който Стойка Кръстева спечели в турнира при дамите до 51 килограма, изстреля страната ни на осма позиция в подреждането по отличия. В подреждането България заема позиция пред една от големите сили САЩ. Американците спечелиха четири отличия, но останаха без титла (3 сребърни и 1 бронз), което им отреди десето място в класирането. Лидер е Куба с 4 златни и 1 бронз, следвани от Великобритания (2-2-2) и боксьорите на Русия (1-1-4). 

Зад България се намират още сили като Украйна, Армения и Италия. Общо 25 държави успяха да стигнат до отличията в Токио. На ринга в японската столица пък се качиха боксьори от 81 страни. В класирането по нации България заема 12-та позиция с 9 точки. Това е така и заради победата на Даниел Асенов на 1/16-финалите в категория до 52 кг. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ