Тити Папазов е готов да преговаря за акциите на "Левски"

Тити Папазов е готов да преговаря за акциите на Левски

Тити Папазов е готов да преговаря за акциите на "Левски"

Старши треньорът на баскетболния отбор на "Левски" Константин Папазов - Тити, е готов да пътува до Дубай, за да се срещне лично с благодетеля на "Сините" Васил Божков. Както е известно, собственикът на акциите е приближеният до Божков Георги Попов, който притежава 87% от акциите и е с него в Обединените арабски емирства. Към двамата има повдигнати доста обвинения, 11 са само тези към Божков. От последната им среща със "сините" фенове на 22 януари двамата повече не са казвали нищо за клуба, който остана без финансиране. Голяма част от играчите още не са взели 100% от заплатите си за месец януари. Именно поради това Папазов е готов да ходи на среща с него, за да го моли да не фалира 26-кратните шампиони на България.

"Казах преди седмица на среща на представителите на феновете на "Левски", че наистина съм готов да отида до Дубай, за да се срещна с г-н Божков и да го помоля да прехвърли акциите, ако няма да има възможност да издържа "Левски". Той е много интелигентен човек, убеден съм, че не иска да фалира този клуб, на който и той е фен", каза Тити Папазов в интервю за БНР. Изказването му идва в отговор на новината, че той взима акциите на "Левски" от Васил Божков. 

"Нямам никакво намерение да шикалкавя. Имам и самочувствието, че от 1994 до 2020 година съм един от малкото хора, които непрекъснато са работили в българския спорт. С една година почивка, в която бях само собственик на баскетболния "Левски". През останалото време съм работел. Минал съм през два периода, в които е липсвало всякакво финансиране и смятам, че мога да помогна. За мен единственото важно е "Левски" да бъде добре. Нищо повече", коментира Папазов пред в. "24 часа". 

По думите му, само и единствено Васил Божков може да определи кой ще е приносител на акциите на "Левски". И е категоричен - към 4 май той е единствено старши треньор на баскетболния "Левски Лукойл". 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ