Васил Божков пусна анкета за новия собственик на „Левски“

Васил Божков пусна анкета за новия собственик на „Левски“

Васил Божков пусна анкета за новия собственик на „Левски“

Васил Божков даде начало на електронно гласуване в профила си в социалната мрежа Facebook, с което да бъде определен новият мажоритарен собственик на ПФК „Левски“.

След като вчера точно в 8:00 часа обвиняемият бизнесмен публикува анкета за това дали хората са съгласни новият финансов благодател на „Сините“ да бъде определен онлайн, сега публикува „четирите най-обсъждани кандидатури“ – тези на Наско Сираков, Константин Папазов, Националния клуб на привържениците и Тръст „Синя България“, като даде възможност за добавяне на други личности и организации от потребителите.

„Преди седмица се надявах да се прекратят задкулисните игри с ПФК „Левски“. Не се случи. Вие решете кой да получи собствеността“, написа Божков в публикацията си.

До момента в гласуването води Наско Сираков, бивш футболист на „Левски“ и изпълнителен директор в периода 1999-2008 година, който миналата седмица обяви, че е готов да поеме собствеността. След него се нареждат депутатът от ДПС Делян Пеевски, който във вторник дари 500 хил. лева на клуба чрез своя фирма, и премиерът Бойко Борисов.

В момента 86.6% от акциите на „Левски“ се съхраняват на стадион „Георги Аспарухов“. Седмица по-рано журналситът Сашо Диков направи опит да ги предаде на премиера Борисов, след като стана ясно, че са джиросани на него от собственика им Георги Попов. Впоследствие обаче те бяха предадени на изпълнителния директор на „Сините“, Павел Колев.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ