Япония няма да допусне чуждестранна публика до Олимпийските игри?

Япония няма да допусне чуждестранна публика до Олимпийските игри?

Япония няма да допусне чуждестранна публика до Олимпийските игри?

Япония е решила да не допуска чуждестранни посетители до летните издания на Олимпийските и Параолимпийските игри. Това съобщиха за „Ройтерс“ правителствени източници, запознати със случая.

Спортният форум, чието провеждане бе отложено миналата година, ще започне на 23 юли. Властите са стигнали до заключението да не посрещат зрители от чужбина заради безпокойството около разпространението на COVID-19 и откриването на негови по-заразни варианти.

Предстоящото приемане на олимпийския огън на 25 март също ще се проведе без жива публика, за да се предотврати струпването на много хора на едно място.

По-рано президентката на „Токио 2020“, Сейко Хашимото, е обявила, че иска решение за допускане на зрители, пристигащи от чужбина, да бъде взето окончателно преди приемането на огъня.

Повечето японци не искат посетители от други държави, като в полза на това решение гласуват 77% от тях, посочва анкета на вестник „Йомиури“. Едва 18% от респондентите в проучването са съгласни с посещенията от чуждестранни граждани. 48% от хората са против присъствието публика изобщо, предаде France24.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ