Феновете - основният източник на средства за "Левски" последните 3 месеца

Феновете - основният източник на средства за Левски последните 3 месеца

Феновете - основният източник на средства за "Левски" последните 3 месеца

Феновете на "Левски" са основният източник на средства за клуба за последните 3 месеца. Това съобщиха от официалната страница на "сините" във Фейсбук. 

В периода от февруари до април "Левски" е генерирал приходи от близо 2 млн. лева, като за по голямата част от тях принос имат феновете. Привържениците на отбора са събрали над 1 милион и 700 хиляди лева, което е 88 % от всички приходи. Средствата са дошли под формата на дарения, артикули, билети и абонаментни карти. 

От друга страна, разходите на "сините" са близо 2 милиона и 243 хиляди. От тях 47% са за заплати, осигуровки и данъци, 16% разходи към НАП и 14% организация за мачовете на първия отбор.

В дарителската кампания съвсем скоро ще бъде включен и нов канал - месечен абонамент през дебитна и кредитна карта. По този начин всеки желаещ от България или чужбина ще може да дари средства чрез карта, както и да се абонира за регулярна месечна вноска, която да се удържа автоматично. 

Като част от дарителската кампания ръководството на "Левски" готви мащабно събитие по повод 106-та годишнина на клуба. Все още няма яснота кога и как ще се състои събитието, но феновете са оптимисти.  

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ