Звездата на френския футбол Килиан Мбапе напуска ПСЖ

Звездата на френския футбол Килиан Мбапе напуска ПСЖ

Френският нападател Килиан Мбапе заяви, че ще напусне Пари Сен Жермен в края на сезона. 25-годишният Мбапе обяви решението във видеоклип, съобщи BBC.

„Винаги съм казвал, че ще говоря с вас, когато дойде моментът. Това е последната ми година в Пари Сен Жермен. Няма да удължа договора си и приключението ще приключи след няколко седмици,“ каза Мбапе.

Договорът на Мбапе с ПСЖ изтича през юни, а през февруари BBC t съобщи, че той се е съгласил да се присъедини към Реал Мадрид през лятото.

Носителят на Световната купа е рекордьор на ПСЖ с 255 гола и ще изиграе последния си домакински мач на „Парк деПрeнс“ срещу Тулуза в Лига 1 в неделя.

Според BBC  Мбапе ще подпише петгодишен договор с Реал. Той ще печели по 12,8 млн. паунда (15 млн. евро) на сезон плюс 128 млн. паунда (150 млн. евро) бонус при подписване на договор, който ще се изплаща в продължение на пет години.

Той ще запази процент от имиджовите си права.

Мениджърът на Реал Карло Анчелоти, който изведе клуба от Ла Лига до финала на Шампионската лига на „Уембли“ този сезон, вече е обмислил как ще използва Мбапе в своя отбор. Ако хърватският полузащитник Лука Модрич напусне това лято, тогава Мбапе ще наследи фланелката с номер 10, която носи за Франция.

Роденият в Париж Мбапе, който се присъедини към ПСЖ от Монако за 165,7 млн. паунда през август 2017 г., заяви, че клубът му е помогнал „да израсне като играч“ и „да израсне и като човек“.

Той добави: „Това са много емоции, много години, в които имах шанса и голямата чест да бъда член на най-големия френски клуб, един от най-добрите в света. „Това ми позволи да пристигна тук, да придобия първия си опит в клуб с голям натиск, да израсна като играч, разбира се, като бъда редом с някои от най-добрите в историята, с някои от най-великите шампиони.

„Трудно е и никога не съм мислил, че ще бъде толкова трудно да обявя това. Но мисля, че имах нужда от това, от ново предизвикателство, след седем години.“

Мбапе трябваше да напусне ПСЖ със свободен трансфер в края на сезон 2021-22, но в крайна сметка подписа двугодишно удължаване на договора с опция за още една година. Въпреки това, след като Мбапе заяви на ПСЖ, че няма да се съгласи на допълнителните 12 месеца от договора, той не беше избран за предсезонното им турне в Япония през юли миналата година.

Впоследствие той отказа да се срещне с представители на саудитския отбор Al-Hilal, който предложи за него рекордната в света оферта от 259 млн. паунда.По-късно той се върна към тренировките на първия отбор след разговорите, които според ПСЖ са били „много конструктивни и положителни“.

Мбапе се срещна с президента на ПСЖ Насер Ал-Хелаифи на 13 февруари и му каза, че напуска и се присъединява към Реал.

Очакваше се, че Мбапе ще направи изявление за бъдещето си, когато вече няма да е възможно ПСЖ да срещне Реал в Шампионската лига този сезон. ПСЖ претърпя поражение с 2:0 от Борусия Дортмунд в полуфиналите по-рано тази седмица, тъй като Мбапе се бореше да окаже влияние и в двата етапа на двубоя.

Във видеопосланието си Мбапе призна, че „не е бил най-демонстративният играч“ и „не винаги е оправдавал любовта“, която феновете на ПСЖ са му давали.

„ПСЖ е клуб, който никога не оставя никого безразличен. Можем да го обичаме или да го мразим, а аз избрах да го обичам и го правих в продължение на седем години", каза Мбапе.

„В нито един момент не съжалявам, че подписах с този престижен клуб. Това е клуб, който ще запазя в паметта си през целия си живот.“

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Експерт от Харвард за мита, който пречи на хората да бъдат щастливи
Денят в цифри
Ричард Брансън за двете най-важни думи, които всички успешни лидери казват
Почина и младата жена, която беше с 85 % изгаряния след взривовете в Елин Пелин
Франция арестува за шпионаж популярен руски шеф-готвач, издал се сам при престой в България
Тръмп предсказва заплаха от Трета световна война, ако Харис спечели изборите, връща се в града на стрелбата
Астронавтите от капсулата „Starliner“ остават космически заложници, НАСА каза, че не знае кога ще може да ги върне
Страните от Г-20 съгласни за промяна в облагане на свръхбогатите, но по-нататък