80% класика, 20% индивидуалност – какво да облече една жена за мечтаната работа?

80% класика, 20% индивидуалност – какво да облече една жена за мечтаната работа?

80% класика, 20% индивидуалност – какво да облече една жена за мечтаната работа?

В стремежа си една дама да впечатли максимално потенциалния си бъдещ работодател тя иска всичко да е перфектно. След като е получила дългоочакваното обаждане за покана за интервю и се е подготвила психически, е време да концентрира усилията си върху стайлинга.

Най-важното за всички нас е да носим нещо удобно и да не планираме какво ще е то съвсем в последния момент. Ето какво споделят няколко модни експерти.

Малко изисканост никога не е излишна. Покажете я, като добавите кожена материя или велур към облеклото, в комбинация с вълнена материя.

„Много съм впечатлена от талантливите хора, които очевидно знаят какво им стои добре и показват колко силно може да въздейства това. Когато нещо наистина ти пасва – било то красиво ушит блейзър, панталон с висока талия или миди пола – показваш, че знаеш кой си ти.“, споделя Кристийн Барбърич от Refinery29.

Не забравяйте палтото. Дори и да сте избрали перфектния тоалет, ако ви предстои среща навън, го комбинирайте с хубава връхна дреха. Едно палто в светли нюанси би свършило чудесна работа.

Моделът 80/20. Когато избирате дрехите за интервюто, мислете по следния начин – трябва да покажете 80% класика и 20% индивидуалност.

„Мисля, че бижутата са чудесен начин да направите един тоалет индивидуален, особено ако са винтидж или имат някаква сантиментална стойност. Също така, предлагам да носите блуза или връхна дреха, която да покрива ръцете ви. Има нещо много странно в това да виждате нечии голи ръце по време на интервю.“, казва Хилъри Кер от Who What Wear.

Няма проблем да носите костюм, стига да допълва стила ви. Не се чувствайте сякаш не трябва да го облечете, просто заради предразсъдъците на обществото. Единствено трябва да намерите онзи перфектен костюм, който най-добре описва вашата личност.

Носете обувки, в които можете да вървите уверено. Забравете са 20-сантиметровите токчета, защото никога не може да знаете дали пък няма да се наложи да преминете през целия офис, под строгите погледи на всички служители. Не сте застраховани и от някоя беда в градския транспорт. Изберете си обувки, които ще допълват тоалета ви, но няма да ви предизвикат какъвто и да било дискомфорт.

Никога не жертвайте професионализма си. „Това, което носите по време на интервю, е много по-важно, отколкото си мислите. То съобщава кои сте вие, още преди да отворите уста. Най-голямата грешка, която най-вече младите момичета правят, особено за работни позиции, свързани с мода, е да се опитват да изглеждат толкова модерно, че накрая да жертват професионализма си.“, споделя Катрин Пауър от Who What Wear.

По материал на Who What Wear

Редактор: Габриела Беличовска

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ