Кебапче по БДС

Кебапче по БДС

Кулинарен патриотизъм е подбудителят на най-новия, амбициозен проект на шеф Виктор Ангелов. В края на тази седмица, на столичната ул. "Раковски" 96 той отваря своя първи БДС* ресторант, в който на особена почит ще е кебапчето. В "Български Деликатеси на Скара" менюто ще е кратко и с кратък срок на годност, защото всичко ще се приготвя само от пресни продукти, без подобрители и консерванти в тях. Както си е по БДС всъщност.   

„Всички в България знаем какво е кебапчето и кое е най-доброто кебапче. Но в последните години, като че ли имиджа му пострада от липсата на стандарт, който съществуваше преди и гарантираше едно високo ниво на приготвяне и поднасяне. В изобилието на не български фаст фууд (пици, дюнери, бургери), кебапчето остана някакси настрана и това провокира в мен чуство на кулинарен патриотизъм. В новия ми ресторант БДС, ще върнем доверието към българското кебапче!“, амбициозно заявява шеф Ангелов.

Шеф Ангелов и екипът му са посветили над 3 години в подготовката на новата концепция, като най-дълго е продължил процесът по разработването на рецептите за скара, така че да имат очаквания превъзходен вкус, без да съдържат каквито и да било изкуствени съставки, заместващи майсторството в постигането му. Ястията, ексклузивно разработени за проекта и отличаващи се за меню борда с „БДС“ са кюфтета, кебапчета, лютеница и хляб на пещ. А новият елемент в традиционния формат на скара ресторантите - БДС Магазин за скара, ще добави към специалните рецепти ястия в разделите супи, салати, традиционна и модерна (бургери) скара и запечени сандвичи, както и няколко вида напитки, сред които определено заслужава да се отбележи специално създадената за марката БДС Лимонада. 

* За непосветените, първото и официално тълкуване на БДС е Български Държавен Стандарт. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ