Кейт и Уилям съдят френски папараци

Кейт и Уилям съдят френски папараци

Кейт и Уилям съдят френски папараци

Британското кралско семейство поиска по половин милион евро обезщетение от два френски таблоида, публикували топлес снимки на Кейт, съпругата на принц Уилям, предава Би Би Си.

Семейството е подало във Франция иск за нарушаване на правото на личен живот, съобщи адвокатът на ответниците.

Таблоидът Closer и вестникът La Provence публикуваха през септември 2012 г. снимките на херцогинята на Кеймбридж край басейн. Те са направени по време на почивката на Кейт и Уилям във френски замък, докато гостували на чичото на принца лорд Линли.

Публикациите предизвикаха масово възмущение във Великобритания, а британските медии отказаха да ги препечатат. Кралското семейство бе разгневено и започна съдебно дело.

Шестима са обвиняемите за нарушаване на правото на личен живот. Сред тях са редакторът на Closer, издателят на La Provence и фотографи.

Адвокатът на обвиняемите е настоял пред съда, че снимките представят двойката в положителна светлина и разкритикувал „англосаксонските аргументи за нанасяне на вреда“, отбелязва Франс прес. Редакторката на Closer Лоранс Пио заяви по-рано, че не вижда вреда в публикуването на снимките и коментира, че те не трябва да бъдат наричани „шокиращи“.

По думите на адвоката на херцога и херцогинята на Кеймбридж Уилям приел особено тежко публикацията, тъй като напомняли как папараците са преследвали майка му принцеса Даяна.

Мнозина смятат, че папараците са отчасти виновни за смъртта на принцеса Даяна, понеже шофьорът на колата й карал с висока скорост в момента на катастрофата, за да се избяга от репортерите.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ