Светска хроника

Майкъл Кейн продава емблематични вещи на търг

Майкъл Кейн продава емблематични вещи на търг

Майкъл Кейн дава на феновете си шанса да притежават частица от него чрез вещи и картини от личната му колекция, които ще бъдат продадени на търг тази година.

88-годишният актьор ще се раздели със свой часовник Rolex, който се очаква да бъде продаден за около 12 хил. долара, колекция от автографи, както и филмови постери, включително от лентата „Зулу“, с която прави пробива си в киното, и от филма „Алфи“, за който е номиниран за „Оскар“, „Златен глобус“ и БАФТА.

Търгът е организиран от аукционната къща Bonhams. Оттам съобщават, че сред предметите, които ще бъдат продадени, са също и картина на Лорънс Лоури от 1920 г., както и друга на Марк Шагал. Именно те са и с едни от най-високите прогнозни цени от обявените вещи. Чифт очила с емблематичната за актьора рамка също ще бъдат продадени.

Средствата от портрет на Майкъл Кейн, нарисуван от британския художник Линкълн Таунли, ще бъдат дадени за благотворителност на Националното дружество за превенция на жестокостта към деца във Великобритания.

„Ще е доста трудно да се разделя с толкова много ценни части от живота и кариерата си, но е точният момент да продължа напред. Надявам се, че тези сувенири ще доставят на новите си собственици също толкова удоволствие, колкото и на нас“, съобщава Кейн.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ