Red Hot Chili Peppers със звезда на Алеята на славата

Red Hot Chili Peppers със звезда на Алеята на славата

Red Hot Chili Peppers със звезда на Алеята на славата

Американската рок група Red Hot Chili Peppers получи своята звезда на Алеята на славата в Холивуд. Церемонията се проведе на 31 март 2022 година, като на събитието присъстваха членовете на групата. Звездата беше "открита" от музиканта Джордж Клинтън, който е приятел на групата и продуцент на албума им „Freaky Styley“ от 1985, заедно с актьора Уди Харелсън, певeца Боб Форест и председателя на Холивудската търговска камара Никол Михалка. 

Награждаването се случи един ден преди излизането на най-новия албум на групата „Unlimited Love“ - първи от 2016 г. насам. Продуцент на албума е Рик Рубин, който е продуцирал някои от най-добрите албуми на групата като „Californication“ и „Stadium Arcadium“. 

„Unlimited Love“ е и първият албум на групата със завърналия се Джон Фрушанте, който напусна бандата през юли 2009 година. Китаристът се присъединява към Red Hot Chili Peppers през 1988 година, когато заема мястото на покойния Хилел Словак, и свири с тях до 1992 г. През 1998 година Фрушанте отново се включва в групата и заедно издават най-успешния си албум – „Caliornication“. Вторият му тур с Peppers продължава до 2009 година, когато отново се оттегля.

На 15 декември 2019 групата обявява, че досегашният им китарист Джош Клингхофер напуска групата след 10 години и че мястото му ще бъде заето от Джон Фрушанте, което предизвиква всеобща радост в феновете на групата.

„Unlimited Love“ съдържа 17 песни и е с продължителност 73 минути, като до момента оценките за албума са силно положителни. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ