Невероятно шоу на изложението Crufts 2017

Любопитен лабрадор наднича от своя бокс.

Снимка: Guliver / Getty images

Най-мащабното межднародно изложение за кучета, Crufts, приключи в неделя с пищна церемония. Средно около 28 хил. кучета от всякакви породи и около 160 хил. човека  от цял свят участваха  на това грандиозно киноложко изложение. Crufts се провежда всяка година в Обединеното кралство и представлява средище на шампиони сред кучетата, а също така включва голямо търговско изложение на стоки и услуги, свързани с отглеждането на кучета, както и редица конкурси като аджилити, фристайл, послушание, флабол и др. 

Събитието се организира от Кенъл клуб Великобритания. То се провежда в рамките на четири дни (от четвъртък до неделя) в началото на март в Националния изложбен център (NEC) в Бирмингам, Англия. Отглеждането на породисти кучета е залегнало много дълбоко в британската култура. Първата изложба Crufts се провежда през 1886 г, но е само за териери. През 1891 г. са поканени за участие кучета от всички породи. През 1991 г., когато Crufts бележи своята сто годишнина, събитието официално бе признато от Книгата на рекордите на Гинес като най-голямата изложба в света с участието на 22,973 кучета, явяващи се в отделните класове и различните конкурси. 

Изложението Crufts е кръстено на своя създател, Чарлз Кръфт, който е бил генерален мениджър на фабрика за кучешки бисквити. Пътувайки из цяла Великобритания и чужбина той разбира нуждите от по-високи стандарти в изложбите за кучета. В последните години обаче изложбите Crufts търпят редица критики, заради прекомерното изопачаване в развитието на породите единствено за изложбени цели, което вреди на кучетата, на тяхното здраве. Немалко спонсори оттеглиха подкрепата си за Crufts, а през 2009 г. BBC дори отказа да излъчва международното шоу и то бе показано единствено по интернет.

Тазгодишният победител на шоуто стана американският кокер шпаньол Маями (Afterglow Miami Ink). "Шокиран съм, но не защото не съм сигурен, че Маями е великолепно куче, а защото той е още твърде млад и е участвал едва в няколко изложби досега", казва собственикът и водачът на Маями, Джейсън Лин.

Освен оценяването на кучетата от различни породни групи, разделени по възраст и класове, шоуто е сцена и на разнообразни музикални и театрални спектакли. В тях кучетата блестят не със своите породни характеристики, а с отличната си дресура, бърза реакция и съобразителност. Провеждат се множество състезания, които забавляват искрено както публиката, така и самите участници.

Вижте подбрани моменти от 4 дневното международно шоу в следващото видео, публикувано на официалната страница на Crufts. Разгледайте и фотогалерията от забавни моменти, които подбрахме за вас.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 7 декември. Рождениците днес
Какво можем да научим от сагата около Сам Алтман за лоялността на работно място
"Пирогов" завежда колективен иск срещу министър Хинков, шефът на болницата поиска проверка от Прокуратурата
Цитат на деня
Времето: Валежите продължават, в масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка
Републиканците в Сената на САЩ блокираха нова финансова помощ за Украйна и Израел
Yum! Brands купува над 200 ресторанта на EG Group в Обединеното кралство и Ирландия
Терзиев: Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември