Председателят на Европейския съвет се ожени

Председателят на Европейския съвет се ожени

Председателят на Европейския съвет се ожени

След като в продължение на седмици председателят на Европейския съвет Шарл Мишел отказваше да коментира дали е сключил брак с дългогодишната си партньорка, тази информация най-после бе потвърдена.

Амели Дербаудренгиен Мишел направи своя официален дебют, като покани други съпрузи от Европейския съвет на „партньорско събитие“ по време на срещата на върха на лидерите тази седмица, пише „Политико“.

Гостите получават покана за участие в мероприятието утре, като тя е отправена към президента или премиера на всяка от държавите, представлявани на Европейския съвет, по време на който основни теми ще бъдат COVID-19, дигиталната трансформация, цените на енергията, миграцията и външните отношения. В поканата тя е представена като „г-жа Амели Дербаудренгиен Мишел“.

На партньорите е предложено екскурзоводско посещение на изложба на Дейвид Хокни в Центъра за изящни изкуства „Бозар“, последвано от вечеря в едноименния ресторант в центъра на Брюксел, който може да се похвали със звезда Мишлен.

Амели и Шарл, които вече имат две деца, щяха да се оженят миналата година с празненство във Франция, но рестрикциите, въведени заради коронавируса, провалиха плановете им. Мишел, който е бивш премиер на Белгия, има и един син от предишна своя връзка.

Неговата съпруга е служител в белгийското правителство и понастоящем работи в Министерството на външните работи.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ