Принц Джордж тръгна на училище

Принц Джордж тръгна на училище

Принц Джордж тръгна на училище

Първото дете на херцога и херцогинята на Кеймбридж Уилям и Кейт - принц Джордж, днес тръгна на училище, съобщават британските медии. 

Малкият Джордж ще учи в едно от най-елитните училища в Обединеното кралство, където годишната такса за обучение е 18 000 лири, посочва Би Би Си.

Снимки в официалната фейсбук страница на британското кралско семейство The Royal Family показват, че Джордж е бил заведен на училище от татко си, докато неговата майка, Катрин, е бременна с третото дете на двойката и сутрин често не се чувства добре. 

Детето ще може да избира между 24 извънкласни дейности, сред които и клуб по дебати. Според ръководството на училището, никога не е твърде рано да се упражняваш за подобаваща изява в обществото, за изучаване на философия, езици, фехтовка, голф, керамика, писане на стихове.

Джордж е на 4 години, той беше роден на 22 юли 2013 г. 

Задължително е до навършване на 7-годишна възраст всички момичета и момчета да посещават уроци по балет. Те са съпроводени от живи изпълнения на пиано. Учителите са нетърпеливи да видят дали Джордж е наследил страстта към танците от баба си, отбелязва "Дейли Мейл".

По време на престоя си в училище, принцът ще носи бермуди, които трябва да облича дори и при минусовите температури през зимата. Известно е, че първият учебен ден в школото започва и завършва с ръкостискане, изучават се усилено човешките права и етикет. Строго се набляга на здравословното хранене. Менюто включва ястия като агнешко рагу с чесън и билки, пушена риба, свинско с чушки и лук и много други.

Родителите на малката кралска особа – Уилям и Кейт направиха почти революционен избор на училище, тъй като до този момент предишните поколения са били изпращани да се образоват в еднополови учебни заведения.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ