Светска хроника

Принц Уилям на 37! Пет малко известни неща за неговия живот

Принц Уилям на 37! Пет малко известни неща за неговия живот

Внукът на кралица Елизабет II и по-голям син на покойната принцеса Даяна, принц Уилям, днес има рожден ден - той става на 37. И макар че с времето светът научи много за него, от детството му след загубата на майка му, през връзката му със съпругата му Кейт до тяхната сватба, предавана пряко в телевизионния ефир пред милиони зрители, за днешния татко на три деца има и още факти, които са малко известни. Newsweek отбелязва пет от тях. 

Уилям е трети поред за наследяване на трона и много вероятно бъдещ крал на Великобритания след баба си Елизабет II и баща си принц Чарлз. Въпреки това той е отгледан и възпитан да бъде колкото се може по-близо до живота на обикновения човек и да помага на хората в нужда. През 2000 г., 18-годишният Уилям работи като доброволец в Чили за британската благотворителна организация за устойчиво развитие Raleigh International. Според The Telegraph, в продължение на 10 седмици там той учи деца на английски език, карал каяк и ритал футбол с местните, танцувал с тях салса и дори участвал в проследяване на рядко срещано животно. 

Когато пък бил ученик, майка му, принцеса Даяна, му организирала необичайна изненада - шега, за която той разказа пред британската мрежа ITV в документален филм през 2017 г. През Harper's Bazaar Уилям сподели: "Когато се прибрах от училище, тя беше организирала Синди Крауфорд, Кристи Търлингтън и Наоми Кембъл да ме чакат горе на стълбите. Бях някъде 12 или 13-годишно момче, което имаше техни плакати на стената..."

Докато е студент, той обича да кара сърф в Шотландия. Уилям се научава да сърфира по време на обучението си в Университета "Сейт Андрю" в Шотландия. Когато е на 22 г. е много запален по този спорт въпреки неблагоприятния климат. "Беше малко като да потопиш главата си във фризер, докато си под водата, но костюмът, който имах, беше доста добър", сподели той пред The Telegraph през 2004 г. 

И още: Британската поп звезда Ели Голдинг е изпълнила кавър на песента на Елтън Джон "Your Song" на първия сватбен танц на Уилям и Кейт през 2011 г. 

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ